Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 457 návštěvníků)

Housky jako z krámu

0.0
Housky jako z krámu

Potřebné ingredience

250ml vody špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 lžíce solamylu 500 g hladké mouky 1,5 lžičky sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého

Postup přípravy

suroviny dáme do pekárny v pořadí mokré, suché, kvasnice nahoru
program Těsto míchá a kyne cca 2 hodiny
na vále si těsto rozdělíme na 8 dílů
každý díl na tři kousky, zapleteme jako copánek
dáme na plech s pečícím papírem
potřeme vajíčkem, posypeme semínky
pečeme na 200 stupních dozlatova

Recept mám od kamarádky :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lujda661 4. 2. 2018, 12:43
Ted jsem dopekla a jsou famozni...nadychane,testo super,ani jsem je nenechala tak kynout.jen tak 20 min v teple a pak zamotane v reple troube 10min pak jsem dala pect a jsou užásný (Y) (flower)
HAMINKY 26. 3. 2017, 16:21
Dobrý den paní Hanko tak právě jsem dopekla podle vašeho receptíku housky na dnešní noční šichtu pro nás dva a kolegyňku ,vypadají krásně a tak doufám že budou i chutnat díky za receptík :) :-) (Y) fotečky mám taky ale nějak je sem neumím vložit ale nevadí (palice) (comp) hezký den všem
lenule11111 8. 2. 2017, 15:53
ukládám a zkusím |:o) Housek jsem upekla už hodně..ale žádné nikdy nebyly jako z pekárny. Tak uvidím jestli tento recept bude ten pravý. ,-)
krikra3 8. 2. 2017, 15:25
:-@ Tak já nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu, ale za mě vážně NE. Těsto jsem dělala v pekárně, oproti receptu přidala trochu víc vody, těsto sice nakynulo, ale špatně se s ním pracovalo a ve finále jsou housky tvrdé jak šutry (6) Škoda materiálu, práce, peněz :-S Jak jsem si přečetla níže, nejsem sama, komu se nepovedlo. Možná by nebylo na škodu do receptu doplnit rady - např. že těsto nemá být příliš hutné a těch posledních 100g spíš přisypávat. No poučení zní - příště si pořádně přečíst komentáře.
lenkavaš 10. 2. 2015, 10:14
nemám pekárnu,ale už jsou přechystané do trouby, tak jsem zvědavá ,pak dáv vědět jaké byli (koule)
seena 9. 2. 2015, 22:25
|:o) jsou opravdu luxusní.dala jsem 300g hl.m+200g celozrné+ lněná semínka (clamp) (clamp) (clamp) jen se po nich zaprášilo (Y) (Y) (Y)
Vlr.Buckova 17. 1. 2015, 16:38
(Y) (Y) (Y)
beruska005 24. 5. 2014, 20:14
(N)Housky jsem zkusila bohužel jako z krámu opravdu nebyly. Tuhé tvrdé . Zítra si na nich pochutnají labutě.Recept dodržen,příště dám více vody. :-@
babkamt 8. 5. 2014, 8:29
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y)
kopretina123 7. 5. 2014, 23:45
Jako z krámu? :-$ No takhle hezké housky jsem v krámu ještě neviděla. ,-) Musím vyzkoušet, vypadají lákavě.
pajdulinka 7. 5. 2014, 21:12
Dnes jsem z dcerou vyzkoušela váš recept,za který moc děkuji.Housky jsou moc dobré,budu je dělat častěji (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (L)
thulac 1. 3. 2014, 16:34
Jsou výborné (Y)
P.A.V.L.A 24. 1. 2014, 14:06
(Y) (Y) (Y)
ilona 24. 1. 2014, 12:36
Jsou skvělý, nedala jsem solamyl, protoze ho nemám, ale housky jsou nadýchaný, mekoučky, Díky za receptík. (clamp) (clamp) (hello) (hello) (hello) (hello)
Melechova 9. 12. 2013, 21:40
Bohužel za mě neee, byly tvrdé a suché. (N)
Andri111 26. 9. 2013, 19:59
(Y) (Y) (Y) housky jsou supeeeeer (Y) (Y) (Y) včera jsem dělala úplně první domácí housky a dnes už jsem pekla z dvojité dávky :-) :-) :-) ručně a bez solamylu. Jsou voňavé, měkounké a na povrchu křupavé. (Y) (Y) (Y) a přítel také chválil. |:o) Děkuji, budu dělat velmi často (clamp) (clamp) (clamp) (L)
channah 4. 12. 2013, 17:43
@Andri111 díky (F)
jafoslav 18. 9. 2013, 20:59
ja do každého kysnutého cesta dávam nastrúhaný varený zemiak a trochu prášku do pečiva. Skúste dať. Doporučujem.
vtipálek 18. 9. 2013, 20:45
Hani, výborné. (Y) Těm, co měli housky tvrdé..... ono záleží na tom, jakou máte mouku, vodu....a tak.... Mně třeba nestačilo 250 ml vody, musela jsem přidávat, skoro na 300 ml, aby bylo těsto vláčnější. Ono když je moc hutné, tak pak tak dobře nekyne a pečivo je tvrdé. Taky mám osobně lepší zkušenosti s čerstvým droždím než se sušeným. A dávám upletené housky chvíli podkysnout do trouby cca na 50 stupňů na 10 - 15 min. Ony tak asi zdvojnásobí svůj objem. Pak troubu přepnu na větší výkon, housky mezi tím potřu vajíčkem, posypu pekařskou solí, kmínem, mákem a dopeču. Tak držím palce.
kokodylek22 30. 6. 2013, 19:17
(clamp) (F) Jsou úžasné (F) (clamp) (hotdog) Pro ty, co tápou: Dávám 3 lžičky cukru krupice, 1,5 zarovnané lžičky soli a raději jen dvě rovné kávové lžičky Solamylu, 450 g mouky, těsto mi udělá robot a kynout nechávám ve vlažňoučké troubě, kvásek je taky důležitý - lžička mouky, cukru s droždím do vlažné vody a za 10 minut je krásně naskočený, zbytek suchých surovin si nejdříve trošku promíchám, vodu dávám vlažnou... (zajic) (D) Mooooc chválím (D)
bašťanka 16. 4. 2013, 9:40
Dobrý den mám dotaz necháváte housky ještě kynout na plechu než je dáte péct?Děkuji. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie