Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

DVOJCTIHODNÉ KOLÁČE-PRO TY, KTEŘÍ RÁDI HODNĚ NÁPLNĚ!!!!!

0.0
DVOJCTIHODNÉ KOLÁČE-PRO TY, KTEŘÍ RÁDI HODNĚ NÁPLNĚ!!!!!

Potřebné ingredience

Těsto:500g polohrubé mouky 40g cukru 50g tuku(popř 7lžic oleje) 20g droždí 2dl mléka 1ks vejce vanilkový cukr, citronová kůra .Tvarohová nádivka:2ks tvarohu cca 100ml šlehačky 30% 1 celé vejce převařené rozinky,cukr-dávám odhadem, je to podle chuti, kdo má jak rád sladké vanilkový cukr cca půl kalíšku neochuceného pomazánkového másla Povidla:kalíšek švestkových povidel tlučený badyán cca 2 čajové lžičky(je moc důležitý!!!!!!!!!!!!bez něj to není ono)Poměr surovin na drobenku dělám odhadem obecně se dává stejný poměr tuku jako hrubé mouky a cukru...prostě aby se to drobilo:-)

Postup přípravy

Mouku, sůl, prosátý moučkový cukr vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek, do něj rozdrobíme droždí a lehce promícháme s moukou a cukrem. Zalijeme polovinou vlažného mléka a dáme na teplé místo vykynout...
Po vzejití kvásku přimícháme vejce rozšlehané ve zbytku mléka, vlahý tuk. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Po vykynutí těsto rozválíme a vykrájíme kolečka. Ta kolem dokola lehce vytáhneme a na střed pleskneme tvarohovou náplň s rozinkami. Uzavřeme klasicky jako obyč kynuté buchty. Dáme na plech a střed lehce promáčkneme aby nám vznikla prohlubeň pro povidla s badyánem.Já si povidla před přípravou těsta prohřeju v kastrůlku s tlučeným badyánem, rozvine se náááádherná vůně a zvýrazní chuť badyánu!!! Pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Necháme znovu mírně vykynout. Upečeme a pak papkáme!
Přeju úspěšné pečení!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie