Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

manželovi k narozeninám

0.0
manželovi k narozeninám

Potřebné ingredience

mramorový korpus-děkuji za recept, dělám už jen tento, pokud chci ořechový, přidám ořechy a uberu na mouce, to stejné u kokosového, čokoládového atd. bílkový krém-opět děkuji, krásně drží, neteče, vždy se mi povedl, výborný pod marcipán

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Komůrče 6. 2. 2011, 23:31
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)krásný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
darinka30 6. 2. 2011, 10:34
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
teluo 6. 2. 2011, 9:33
nádherný |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Irena S. 6. 2. 2011, 9:29
Mně by zajímal i ten krém z celých vajec? Napíšete recept? Děkuji.
leonka 09 6. 2. 2011, 11:53
@Irena S. Dobrý den, krém z bílků: 4 bílky 180g cukru krupice 500g másla 100g práškového cukru Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr, hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit, ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky, voda by měla začít vařit za 10min, celou tu dobu nepřetržitě šleháme, když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30vteřin, vypneme plamen necháme nádobu ve vodě a ještě 2-3min šleháme, pak hrnec vyndáme, ještě chvíli mícháme a necháme vychladnout, doporučuji přikrýt hrnec utěrkou, aby na povrchu neoschl, vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do hladka a do této pěny postupně zašleháváme vychladlou hmotu Přeji ať se podaří. Já mám velmi dobré zkušenosti, vždy se povedl, krásně drží, je dobrý i v létě, neteče jako ostatní, a po chvilce v lednici rychle tuhne. Výborný pod marcipán a ostatní potahy. (Y)
leonka 09 6. 2. 2011, 11:43
@Irena S. Dobrý den, krém z celých vajec: 2 celá vejce 150g krystalu 1 vanilkový cukr - vše vyšleháme nad parou do husta, necháme vychladnout, občas promícháme 50g másla rum podle chuti - rozpustíme v kastrůlku 1 máslo cukr moučka podle chuti - vyšleháme do pěny, po částech přimícháme vychladlou hmotu, nakonec vlijeme máslo s rumem a necháme ztuhnout Přeji ať se podaří. Vyzkoušela jsem spousty krémů, ale moc mi nevyhovovaly, dělám dorty i přes léto, a krémy rychle tekly, nebo se i zdrcly, co jsem vyzkoušelo tento krém a krém z bílků, který je velice podobný, nedělám už jiné. Vždy se mi podařily, krásně drží, a netečou. (Y)
kulicka25 6. 2. 2011, 0:28
Dort je moc pěkný, (Y) (Y) (Y)také mne zajímá ten bílkový krém *-),mohu poprosit o recept? (L)díky
leonka 09 6. 2. 2011, 11:52
@kulicka25 Dobrý den, krém z bílků: 4 bílky 180g cukru krupice 500g másla 100g práškového cukru Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr, hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit, ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky, voda by měla začít vařit za 10min, celou tu dobu nepřetržitě šleháme, když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30vteřin, vypneme plamen necháme nádobu ve vodě a ještě 2-3min šleháme, pak hrnec vyndáme, ještě chvíli mícháme a necháme vychladnout, doporučuji přikrýt hrnec utěrkou, aby na povrchu neoschl, vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do hladka a do této pěny postupně zašleháváme vychladlou hmotu Přeji ať se podaří. Já mám velmi dobré zkušenosti, vždy se povedl, krásně drží, je dobrý i v létě, neteče jako ostatní, a po chvilce v lednici rychle tuhne. Výborný pod marcipán a ostatní potahy. (Y)
Domcaaa 5. 2. 2011, 23:40
Krááásný dortík (clamp) (clamp) (clamp) Mohla bych se zeptat jak děláte ten bílkový krém?
leonka 09 6. 2. 2011, 11:54
@Domcaaa Dobrý den, krém z bílků: 4 bílky 180g cukru krupice 500g másla 100g práškového cukru Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr, hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit, ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky, voda by měla začít vařit za 10min, celou tu dobu nepřetržitě šleháme, když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30vteřin, vypneme plamen necháme nádobu ve vodě a ještě 2-3min šleháme, pak hrnec vyndáme, ještě chvíli mícháme a necháme vychladnout, doporučuji přikrýt hrnec utěrkou, aby na povrchu neoschl, vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do hladka a do této pěny postupně zašleháváme vychladlou hmotu Přeji ať se podaří. Já mám velmi dobré zkušenosti, vždy se povedl, krásně drží, je dobrý i v létě, neteče jako ostatní, a po chvilce v lednici rychle tuhne. Výborný pod marcipán a ostatní potahy. (Y)
Domcaaa 6. 2. 2011, 22:57
@leonka 09 Moooc Vám děkuji, určitě to vyzkouším (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie