(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
manželovi k narozeninám
Potřebné ingredience
mramorový korpus-děkuji za recept, dělám už jen tento, pokud chci ořechový, přidám ořechy a uberu na mouce, to stejné u kokosového, čokoládového atd. bílkový krém-opět děkuji, krásně drží, neteče, vždy se mi povedl, výborný pod marcipán
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Komůrče
(upraveno)
6. 2. 2011, 23:31
krásný
darinka30
(upraveno)
6. 2. 2011, 10:34
teluo
(upraveno)
6. 2. 2011, 9:33
nádherný
Irena S.
(upraveno)
6. 2. 2011, 9:29
Mně by zajímal i ten krém z celých vajec? Napíšete recept? Děkuji.
leonka 09
(upraveno)
6. 2. 2011, 11:53
@Irena S.
Dobrý den, krém z bílků: 4 bílky 180g cukru krupice 500g másla 100g práškového cukru Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr, hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit, ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky, voda by měla začít vařit za 10min, celou tu dobu nepřetržitě šleháme, když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30vteřin, vypneme plamen necháme nádobu ve vodě a ještě 2-3min šleháme, pak hrnec vyndáme, ještě chvíli mícháme a necháme vychladnout, doporučuji přikrýt hrnec utěrkou, aby na povrchu neoschl, vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do hladka a do této pěny postupně zašleháváme vychladlou hmotu Přeji ať se podaří. Já mám velmi dobré zkušenosti, vždy se povedl, krásně drží, je dobrý i v létě, neteče jako ostatní, a po chvilce v lednici rychle tuhne. Výborný pod marcipán a ostatní potahy.
leonka 09
(upraveno)
6. 2. 2011, 11:43
@Irena S.
Dobrý den, krém z celých vajec: 2 celá vejce 150g krystalu 1 vanilkový cukr - vše vyšleháme nad parou do husta, necháme vychladnout, občas promícháme 50g másla rum podle chuti - rozpustíme v kastrůlku 1 máslo cukr moučka podle chuti - vyšleháme do pěny, po částech přimícháme vychladlou hmotu, nakonec vlijeme máslo s rumem a necháme ztuhnout Přeji ať se podaří. Vyzkoušela jsem spousty krémů, ale moc mi nevyhovovaly, dělám dorty i přes léto, a krémy rychle tekly, nebo se i zdrcly, co jsem vyzkoušelo tento krém a krém z bílků, který je velice podobný, nedělám už jiné. Vždy se mi podařily, krásně drží, a netečou.
kulicka25
(upraveno)
6. 2. 2011, 0:28
Dort je moc pěkný, také mne zajímá ten bílkový krém ,mohu poprosit o recept? díky
leonka 09
(upraveno)
6. 2. 2011, 11:52
@kulicka25
Dobrý den, krém z bílků: 4 bílky 180g cukru krupice 500g másla 100g práškového cukru Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr, hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit, ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky, voda by měla začít vařit za 10min, celou tu dobu nepřetržitě šleháme, když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30vteřin, vypneme plamen necháme nádobu ve vodě a ještě 2-3min šleháme, pak hrnec vyndáme, ještě chvíli mícháme a necháme vychladnout, doporučuji přikrýt hrnec utěrkou, aby na povrchu neoschl, vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do hladka a do této pěny postupně zašleháváme vychladlou hmotu Přeji ať se podaří. Já mám velmi dobré zkušenosti, vždy se povedl, krásně drží, je dobrý i v létě, neteče jako ostatní, a po chvilce v lednici rychle tuhne. Výborný pod marcipán a ostatní potahy.
Domcaaa
(upraveno)
5. 2. 2011, 23:40
Krááásný dortík Mohla bych se zeptat jak děláte ten bílkový krém?
leonka 09
(upraveno)
6. 2. 2011, 11:54
@Domcaaa
Dobrý den, krém z bílků: 4 bílky 180g cukru krupice 500g másla 100g práškového cukru Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr, hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit, ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky, voda by měla začít vařit za 10min, celou tu dobu nepřetržitě šleháme, když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30vteřin, vypneme plamen necháme nádobu ve vodě a ještě 2-3min šleháme, pak hrnec vyndáme, ještě chvíli mícháme a necháme vychladnout, doporučuji přikrýt hrnec utěrkou, aby na povrchu neoschl, vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do hladka a do této pěny postupně zašleháváme vychladlou hmotu Přeji ať se podaří. Já mám velmi dobré zkušenosti, vždy se povedl, krásně drží, je dobrý i v létě, neteče jako ostatní, a po chvilce v lednici rychle tuhne. Výborný pod marcipán a ostatní potahy.
Domcaaa
(upraveno)
6. 2. 2011, 22:57
@leonka 09
Moooc Vám děkuji, určitě to vyzkouším