(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Perník s karamelem
Potřebné ingredience
2x250g krystalu, 0,5l vody, 2 lžíce medu, 3 lžíce rostlinného tuku, 2 vejce, 20g droždí, 1 lžíce ¨sody, 2 lžíce mleté skořice, tlučený hřebíček( já dala 2 lžičky perníkového koření), strouhaná kůra z citronu, 700g hladké mouky (podle chuti můžete přidat ořechy,rozinky nebo kandované ovoce)
Postup přípravy
250g cukru zkaramelizujemea odstavíme z plotny.Pomalu vlijeme horkou vodu,přidáme rozpuštěný tuk, 250g cukru a vrátíme na plotnu.Mícháme dokud se karamel nerozpustí a pak dáme vychladit.Po vychladnutí přidáme med, vejce, rozdrobené droždí, sodu,skořici,hřebíček-popřípadě perníkové koření a citronovou kůru.Nakonec zamícháme hladkou mouku.Můžete si přidat ořechy,rozinky co kdo rád,já nedávala nic,páč mi to děti nechtějí.Těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech a upečeme.Pak jen pocukrujeme a baštíme :-)
Po vyndání z trouby
A nakrájený :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Elvela
(upraveno)
6. 2. 2011, 10:58
místo kvasnic jsem dala prášek do perníku a přidala ty ořechy a rozinky a musím říct,že je to skvělý
Janness
(upraveno)
6. 2. 2011, 18:27
@Elvela
Tak to je super,dobře vědět s prdopeč,já kvůli droždí vysílala manžela do obchodu A jsem ráda,že chutná