(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Arabelčina čalamáda - NEZAVAŘUJEME!!! je vynikající
Potřebné ingredience
2,5kg hlávkového zelí 1/2kg paprik, 1/2 kg mrkve, 1/2 kg cibule, 1/4 kg cukru, 1/2l octu, 1dcl oleje, 1balíček deka
Postup přípravy
Vše nakrájíme nadrobno- krájíme na W krouhači, smícháme dohromady s přísadami, zasypeme suchým dekem.
Necháme ustát do druhého dne ...24hodin.
Pak dáme do sklenek a zavíčkujeme. Uložíme v chladu. Vydrží i rok !
Necháme ustát do druhého dne ...24hodin.
Pak dáme do sklenek a zavíčkujeme. Uložíme v chladu. Vydrží i rok !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hopsalka
(upraveno)
12. 2. 2011, 13:36
ahoj Petro,když to necháváš těch 24 hodin uležet,kde to máš?doma v místnosti,nebo někde v chladu?už jsem jednou podobnou čalamádu dělala a napprvé dobrý a npodruhé se mi zkazila,nevím,v čem byla chyba. dík katka
arabelka
(upraveno)
12. 2. 2011, 18:34
@hopsalka
Káťo ahoj, já to měla dané ve vrchním sklepě. Je tam trochu chladno. Zatím se mi nikdy nezkazila, tak nevím .
peetty
(upraveno)
6. 2. 2011, 18:21
Tato čalamáda je opravdu výborná, děláme ji každý rok!! Ale nevím, nevím, nám teda rok nevydrží, a to ne proto, že bychom ji všechnu snědli, ale proto, že nám tak po třech měsících začne kysnout a to i přesto, že máme sklenice celou dobu uložené v ledničce. Tak nevím čím to může být, sklenice dáváme ty na závit cca 0,5-0,7 l
arabelka
(upraveno)
7. 2. 2011, 9:23
@peetty
Aha, tak to se mi Peti ještě nestalo. Maximálně trošku ztmavne zelíčko, ale jinak je čalamáda furt dobrá .Taky dávám skleničky na závit, buď 300 ml, nebo od přesnídávek.
peetty
(upraveno)
7. 2. 2011, 11:37
@arabelka
a máte to také v ledničce???? Ona nám právě na pohled vypadá dobře, ale když to člověk ochutná, tak to štípe do jazyka z toho, jak to začíná kvasit. Ale jinak je fakt výborná, takže tohle mě fakt mrzí
arabelka
(upraveno)
7. 2. 2011, 11:51
@peetty
v lednici ji nemám, ale normálně ve sklepě ve studenu. V lednici jen když mám načatou sklenici