FAMÓZNÍ "BROWNIES"
Potřebné ingredience
180g hořké čokolády s vysokým podílem kakaa (min. 70%), 50g mléčné čokolády a 50g bílé čokolády, 80g hladké mouky, 180g kvalitního másla, 200g třtinového cukru, 3 velká vejce, 40g holandského kakaa
Postup přípravy
Ochutnala jsem na kamarádčině oslavě a propadla jsem jim...
Máslo s hořkou čokoládou rozehřejem nad vodní lázní - v horké páře, mícháme, pak necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Mezitím si nasekáme mléčnou a bílou čokoládu
Prosijeme si mouku s kakaem
Vyšleháme vejce s cukrem. To trvá docela dlouho, několik minut na nejvyšší výkon, vznikne hustá světlá pěna.
Takto to vypadá našlehané. Jde o to, aby se tam dostalo hodně vzduchu.
Do vaječné hmoty vlijeme čokoládovou hmotu a zlehounka smícháme. Trvá to docela dlouho, ale musíme opatrně, aby se nenarušila vymíchaná pěna.
Až je to zhruba rovnoměrně promíchané,
prosejeme na to ještě jednou mouku s kakaem. Znovu opatrně a zlehounka promícháváme.
Takto to vypadá hotové, je to mazlavá hutnější hmota.
Teď už jen zlehka vmícháme nakrájenou čokoládu.
Rozprostřeme na pečicím papírem vyložený plech (používám menší, ten tříčtvrteční), uhladíme povrch a pečeme 25 minut při 180 stupních. Trouba musí být předem dostatečně rozehřátá. Těsto nesmí být vysušené, v případě brownies platí, že méně je lépe. Když zatřepete po 25 minutách plechem, těsto by se nemělo uprostřed třepat. Pokud se ještě třepe, nechte chvilku dopéct. Vůbec nevadí, když bude těsto uvnitř trošku mazlavé. Pokud budete zkoušet špejlí, měly by na ní zůstat vlhké drobečky.
Necháme vychladnout v plechu alespoň jednu hodinu. Pak krájíme na malé kousky, je to čokoládový nářez! :-). Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé