Vepřové kostky v leču
Potřebné ingredience
Vepřové maso, kýta nebo plecko, cibule, sklenice zeleninového leča, sůl, pepř, olej, drcený kmín a trochu kečupu, hl. mouka na zásyp
Postup přípravy
Na oleji usmažíme cibulku.
Po chvilce vložíme maso a okořeníme.
Podlijeme vařící vodou a dusíme cca 30 min.
Mezi tím jsme si uvařily rýži. Já dávám do rýže ještě hrášek který jsem zmražený nechala přejíd varem v menším kastrůlku s vodou aby malinko změkl, né moc.
A promýcháme, misku přikryjeme třeba pokličkou aby nám rýže nevystydla. Nebo to uděláme s mícháním hrášku před podáváním aby bylo vše teplé.
Po uvaření masíčka přidáme sklenici zeleninového leča a necháme přejíd vařem, přidáme trochu kečupu a komu se zdá omáčka kyselá může trochu dosladit cukrem.
Na konec mírně posypu hl. moukou aby se nám to kapánek zahustilo, nebo si udělejte vodu a hl. mouku jen trochu není to klasická omáčka, nesmí být tak hustá. A je hotovo.
Podáváme s vařenou rýží a hráškem. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé