(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
LUXUSNÍ ŠTRŮDL
Potřebné ingredience
•1 balení listového těsta •1 kg jablek •strouhanka •2 ks skořicového cukru •2 ks vanilkového cukru •cukr moučka na ozdobení •citron •1 vejce •rozinky •mák •vlašské oříšky
Postup přípravy
Štrůdl je z pořadu Prostřeno od pana režiséra Adamce,luxusní ,vyzkoušejte!!!
Jablka oloupeme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na kostičky, které dáme do mísy. Pokropíme citronovou šťávou, přidáme skořicový cukr, vanilkový cukr, mák, oříšky a rozinky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180 stupňů).
Těsto rozpůlíme a z každé části postupně rozválíme jeden plát. Posypeme jej strouhankou a na ni rovnoměrně rozložíme polovinu jablek. Okraje ponecháme volné (asi 2 cm). Rozšleháme vajíčko a potřeme jím okraje těsta. Potom ho zavineme a zpracujeme také druhou část těsta.
Záviny položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme zbylým vajíčkem. Dáme péct do rozehřáté trouby na 30 až 40 minut. Upečené štrúdly necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Unás zmizel rychlostí blesku,stačila jsem ukořistit jeden kousíček
Jablka oloupeme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na kostičky, které dáme do mísy. Pokropíme citronovou šťávou, přidáme skořicový cukr, vanilkový cukr, mák, oříšky a rozinky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180 stupňů).
Těsto rozpůlíme a z každé části postupně rozválíme jeden plát. Posypeme jej strouhankou a na ni rovnoměrně rozložíme polovinu jablek. Okraje ponecháme volné (asi 2 cm). Rozšleháme vajíčko a potřeme jím okraje těsta. Potom ho zavineme a zpracujeme také druhou část těsta.
Záviny položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme zbylým vajíčkem. Dáme péct do rozehřáté trouby na 30 až 40 minut. Upečené štrúdly necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Unás zmizel rychlostí blesku,stačila jsem ukořistit jeden kousíček
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
petulisek
(upraveno)
5. 2. 2011, 11:50
Dělávám taky. Ale někdy dám místo máku kokos, vyzkoušejte! A obšas dělám makovou náplň s višněma, pokud mám mražené, taky luxusní záležitost!
Vanusak
(upraveno)
3. 2. 2011, 21:30
Hmm, štrůdl my rádi, tak vyzkouším tenhle vylepšený.
martulinda12
(upraveno)
4. 2. 2011, 16:05
@Vanusak
vyzkoušejte a pisněte ,jestli taky chutnal
Vanusak
(upraveno)
4. 2. 2011, 21:05
@martulinda12
Tak jo, vyzkoušeno, je moc dobrej s tím mákem, zase něco jinýho. Jen jsem jabka nastrouhala klasicky, ale příště nechám větší kousky. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3410590