Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Domácí koblížky

0.0
Domácí koblížky

Potřebné ingredience

40g krupicového cukru, droždí, 125ml mléka, 400g polohrubé mouky, 3 žloutky, 70g másla (dávám i Heru), citronová kůra, špetka soli. 1 velká lžíce rumu (dává se hl. proto aby se při smažení tuk nevsákl do koblížků). Marmeláda na plnění (možno i tvaroh nebo čokoláda). Olej na smažení. Moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Z rozdrobeného droždí, lžicky cukru a trochu vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

Zbylé mléko vlijeme do rendlíku a přidáme žloutky a 40g cukru. Na mírném ohni vyšleháme do vlažna.

Do mísy dáme mouku do níž přidáme mléko a kvásek a ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto. (Já dělám v mixeru)

Těsto necháme asi hodinu odpočinout na teplém místě.

Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na plát. Na jedné polovině si vyznačíme skleničkou kolečka a do jejich středu dáme lžičku marmelády. Přes marmeládu přehneme druhou polovinu těsta. Marmeláda nám tam uděla "kopečky". Každý kopeček vykrojíme skleničkou. Tím jak vykrajujeme, tak se těsto spojí.

Takto vykrojené koblížky, necháme ještě 30 minut odpočívat.
Po té je smažíme ve vyšší vrstvě oleje z každé strany.
Necháme okapat na papírovém ubrouzku.
Po té posypeme mouč. cukrem.

Z rozdrobeného droždí, lžicky cukru a trochu vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

Zbylé mléko vlijeme do rendlíku a přidáme žloutky a 40g cukru. Na mírném ohni vyšleháme do vlažna.

Do mísy dáme mouku do níž přidáme mléko a kvásek a ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto. (Já dělám v mixeru)

Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na plát. Na jedné polovině si vyznačíme skleničkou kolečka a do jejich středu dáme lžičku marmelády.

Přes marmeládu přehneme druhou polovinu těsta. Marmeláda nám tam uděla "kopečky".

Každý kopeček vykrojíme skleničkou. Tím jak vykrajujeme, tak se těsto spojí.

...

Takto vykrojené koblížky, necháme ještě 30 minut odpočívat.

Po té je smažíme ve vyšší vrstvě oleje z každé strany.

Necháme okapat na papírovém ubrouzku.

Dobrou chuť všem

Fígl s vykrajováním jsem našla v časopise...
Je to fakt super a urychlí to práci.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Babnet 17. 4. 2011, 10:28
(Y) (Y) (Y)Skvělý,rychlý recept!!!! |:o) |:o) |:o)Včera jsem dělala jednu várku a nyní dělám druhou, protože koblížky byly hned fuč!!! (L)Děkuji...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie