♣♣♣Vepřová krkovice/kýta po zbojnicku s báječným sosem a rýží♣♣♣
Potřebné ingredience
asi 1kg krkovice,ale může být i kýta nebo kotleta,2-3 cibule,asi 5-8 stroužků česneku,sůl,pepř,hořčice plnotučná,worchester,sójovka,špetka grill koření,drcený kmín,olej,sádlo,hladká mouka,vývar nebo voda na podlití
Postup přípravy
Suroviny,chybí mouka
Nakrájíme si cibuli na čtvrtky a pak na pruhy,česnek na plátky
maso jsem si den dopředu nakrájela na plátky,naklepala,osolila,opepřila,prokápla olejem a dala uležet do dózy do lednice
Pak plátky potírám hořčicí a obalím v hladké mouce
Zprudka osmahnu na sádle s kapkou oleje aby se maso zatáhlo
Opečené maso naskládám do pekáče
Pokapu omáčkami posypu drceným kmínem a grilem
Zasypu cibulí a česnekem
Podliju vývarem a peču asi 40 minut zakryté při 180 stupních,pak odkryté asi dalších 25-35 minut při 200 stupních,aby maso i cibule zezlátly
A takhle to vypadá na talířku hotové,podáváme s vařenou nebo dušenou rýží
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé