(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Hrstková polévka
Potřebné ingredience
Přes noc jsem si namočila od každého půl hrníčku -fazole,čočku,kroupy,houby,mrkev,petržel,celer,15 dkg uzené rolky,3 stroužky česneku,majoránku,pažitku. Jíšku:sádlo a hladká mouka.
Postup přípravy
Napřed jsem začala vařit fazoli,ta se vaří nejdéle.Po půl hodince jsem přidala čočku,pak zase po po půlhodince houby a kroupy.Přidala jsem nakrájené uzené a dovařila vše doměka.přidala majoránku ,česnek a jíšku.Osolila a přidala pažitku.
Moc jsme si pochutnali.připoměla mi ji včerejší pořad Prostřeno.
Moc jsme si pochutnali.připoměla mi ji včerejší pořad Prostřeno.
xx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
23. 3. 2014, 10:07
Vlr.Buckova
(upraveno)
23. 3. 2014, 9:54
kosticka
(upraveno)
8. 3. 2013, 16:58
výborná
backa
(upraveno)
8. 3. 2013, 18:31
@kosticka
Děkuji
Juldapulda
(upraveno)
8. 4. 2011, 14:17
Vyzkouším, jen místo krup (nejím je) tam přidám hrách. Možná zkusím cizrnu
kullova
(upraveno)
24. 2. 2011, 14:22
Tak jsem vyzkoušela receptík a polívčička a je mňam mňam .
backa
(upraveno)
25. 2. 2011, 8:26
@kullova
Díky Jani tak to jsem moc ráda,že chutná
kvítečko
(upraveno)
18. 2. 2011, 22:15
vyzkouším brzy
gonzar
(upraveno)
18. 2. 2011, 9:44
Táni, děkuji za inspiraci a recept. Já ji také ještě nikdy nevařila a muž ji na mě chce. Mám rád luštěniny. Moc děkuji.
backa
(upraveno)
18. 2. 2011, 15:18
@gonzar
Já děkuji Alenko za komentář my máme rádi luštěniny a já ještě radši kroupy ,ale pak...
gonzar
(upraveno)
18. 2. 2011, 20:37
@backa
Tak jsem se pěkně zasmála. Ještě že v tom nejsme sami. Táni, hlavně zdraví.
pitejko
(upraveno)
5. 2. 2011, 13:22
Táničko,tak jsem polévku dneska dělala a je výborná.Takže u nás bude na jídelníčku,děkuji
backa
(upraveno)
8. 2. 2011, 16:59
@pitejko
Jaruško,já děkuji za pěkný komentář a hlavně,že Vám chutnalo
šumafka
(upraveno)
4. 2. 2011, 14:22
Výborný recept . Dala jsem tam všechno, co jsem kde vyčetla , takže všechny luštěniny, zeleninu, uzené maso! A je to výborná, hutná polévka.Vyloženě únorová . Jen příště dám vařit fazole dřív!
(Gabriška)
(upraveno)
1. 2. 2011, 16:43
Táni,u nás je to velká hitovka Vařím v 5l hrnci Strašně nám chutná Já vařím zvlášt fazole i se zeleninkou, v jiném hrnci čočku a hrách,a v jiném kroupy (uvařené scedím).Až je vše uvařeno, tak naleju do hrnce s fozolema , přidám jíšku, česnek,majoránku...Uzené už nedávám Každá má trošku jiný recept,ale výsledek je určitě podobný-velká mnamka
backa
(upraveno)
1. 2. 2011, 17:28
@(Gabriška)
Já jsem ji moc nevařila,spíš jsem na ni zapoměla.Připoměl mi to až pořad PROSTŘENO a můj muž rád chodí na houby a tak máme nasušeno a s houbama je to moc dobré já mám taková jídla moc ráda,jako třeba šumajstr-což jsou fazole s kroupama a se škvarkama k tomu okurek a čerstvý chleba.To jsem se naučila od své tchýňky.Ráda vařím recepty našich babiček.
(Gabriška)
(upraveno)
1. 2. 2011, 18:05
@backa
Táni, já ji taky pro nás objevila cca před rokem Když člověk vaří každý den a navíc i polévky... už kolikrát nevím, co vymyslet Ten šumajstr zní taky dobře Musíte to uklohnit a hodit nám sem do placu Určitě to málokdo zná
KáKá
(upraveno)
1. 2. 2011, 15:34
Vypadá opravdu lahodně
pitejko
(upraveno)
1. 2. 2011, 15:29
Nikdy jsem tuto polévku nejedla,ale když čtu vaše ohlasy tak o víkendu určitě udělám,už se těším
backa
(upraveno)
1. 2. 2011, 15:37
@pitejko
Jaruško vyzkoušejte,je moc dobrá taková správná babičkovská .Je sytá klidně pak stačí udělat jen lívance,nebo vdolky a oběd je jak lusk.
Dádule2
(upraveno)
1. 2. 2011, 14:02
Ňam, hned bych si dala. Zkusím taky.
helša
(upraveno)
1. 2. 2011, 13:55
tuto polévku dělám taky,jen nedávám česnek( zkoušela jsem ),ale dávám raději hrách, ten dodá lepší chuť. A vařím vše dohromady né fazole napřed. Pokud to neosolíte vše se vám uvaří stejně a brzy , bez předchozího namáčení - zkuste. Nedávám uzené maso , ale nakonec přidám nakrájený špek. Chválím je to úžasná polévka a u nás běžně dělaná a každý ji zbožňuje.