(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Utopenci
Potřebné ingredience
2 kg špekáčků, cibule dle vlastního uvážení nakrájenou na kolečka nebo půlkolečka, steril.paprika,lze použít i čerstvou papriku, česnek nakrájený na plátky, sůl, pepř mletý Nálev - 1/2 l octa, 1/4 l vody, 20 tbl. cukerínu, 4 kuličky nové koření, 4 kuličky pepře, 4 bobkové listy, 1 lžička soli
Postup přípravy
Špekáčky oloupeme,po délce do půlky nakrojíme a pak mírně osolíme,opepříme a vložíme do zářezu cibuli, papriku a plátky česneku.. Takto si připravíme všechny špekáčky..pak do velké nádoby( já používám 5 l sklenici ) vrstvíme špekáčky s cibulí a ostatní zeleninou..poslední vrstva by měla být cibule se zeleninou
Vše zalijeme teplým nálevem..
Nálev - potřebné přísady přivedeme k varu a vypneme...necháme mírně vychladit a pak připraveným nálevem přelijeme připravené špekáčky.. Necháme nejméně 5 dnů "zrát".. čím déle vydržíme,tím je chuť uptopenců lepší.. vhodnou přílohou je čerstvý chléb..dobrou chuť!!
Vše zalijeme teplým nálevem..
Nálev - potřebné přísady přivedeme k varu a vypneme...necháme mírně vychladit a pak připraveným nálevem přelijeme připravené špekáčky.. Necháme nejméně 5 dnů "zrát".. čím déle vydržíme,tím je chuť uptopenců lepší.. vhodnou přílohou je čerstvý chléb..dobrou chuť!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
radkahk
(upraveno)
2. 2. 2011, 9:06
Tak to jsi mě Zdeni navnadila a jdu je vyzkoušet
chalupnicka
(upraveno)
1. 2. 2011, 17:17
Mňam-vypadají úžasně -taky je dělávám ale trochu jinak-vyzkouším váš receptík Zdeni.zdravím Alča