(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Punčové řezy
Potřebné ingredience
Piškot do formy na biskupský chlebíček 4 vejce, 20 dkg cukru písek, 1 vanilkový cukr, 25 dkg polohrubé mouky, 1 dcl oleje, 1/2 prášku do pečiva, citronová či pomerančová kůra, tuk a hrubá mouka na vymazání formy a 5 lžic horké vody Džem - dle vlastního výběru - doporučuju pikantnější Punčovina - 2 dcl hustší šťávy, 1dcl rumu a špetka potravinářského barviva Cukrová poleva - na tuto velikost - 18 dkg prosátého moučkového cukru, l lžíce citronové š´távy a 2 lžice horké vody
Postup přípravy
Piškot - oddělím žloutky od bílků, z bílků a poloviny krupicového cukru ušlehám hustý sníh, v míse utřu žloutky se zbylým cukrem, přidám olej a postupně přidám mouku s práškem, lžíci horké vody a citronovou kůru, pak tuto žloutkovou směs opatrně promíchám s ušlehaným sněhem, naliju do vymazané formy a upeču, nechám vychladnout.
Korpus 4 krát proříznu, první plát promažu džemem přiložím druhý plát, který prokapu punčovinou a opět ý lehce natřu marmeládou...tak pokračuju. Celý korpus lehce potru marmeládou a nechám zaschnout, mezitím utřu cukrovou polevu a opatrně naliju a rovnoměrně potřu. Druhý den je nejlepší - dát do studena a čekat.
Dětská verze - punčovina - jen šťáva a vymačkaná šťáva z jednoho pomeranče
Korpus 4 krát proříznu, první plát promažu džemem přiložím druhý plát, který prokapu punčovinou a opět ý lehce natřu marmeládou...tak pokračuju. Celý korpus lehce potru marmeládou a nechám zaschnout, mezitím utřu cukrovou polevu a opatrně naliju a rovnoměrně potřu. Druhý den je nejlepší - dát do studena a čekat.
Dětská verze - punčovina - jen šťáva a vymačkaná šťáva z jednoho pomeranče
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pavlíkmacík
(upraveno)
22. 3. 2011, 16:58
mňam ..dlouho se na něj chystám ...díky za recept
pasifa
(upraveno)
9. 2. 2011, 22:12
Výborný nápad!
Zrušený účet
(upraveno)
9. 2. 2011, 20:43
Rozumím tomu dobře, že piškot pečeš celý světlý a barvíš jen tu punčovinu, kterou to proléváš?
krišon
(upraveno)
10. 2. 2011, 18:34
@
Martinko ano, piškot je celý světlý, barvím až tu ovocnou šťávu s rumem. Lžící či konvičkou naleju do pruhů - štřídavě oranžovou a červenou. Vnukům místo rumu pomerančovou šťávu a pokud nemáš rum mám vyzkoušeno s griotkou, promiň - tvůj dotaz jsem objevila až dnes