(recept
si oblíbilo 57 návštěvníků)
Tučňáčci
Potřebné ingredience
70g piškoty (nameleme nebo podrtíme);80g kokosu;80g cukr moučka;60g másla;mléko (dle potřeby);mandle na ozdobu;čokoládová poleva;piškoty celé na podstavce;salko v tubě (Jesenka) jako náplňbílá poleva v sáčku (oči)
Postup přípravy
Piškoty nameleme a spojíme s ostatními surovinami (je-ji hmota příliž suchá - kápneme trochu mléka). Namačkáme do formiček na vosí hnízda (vysypaná cukrem moučka) , vyklopíme a necháme pár hodin zaschnout.Naplníme Jesenkou v tubě (je to rychlé a pohodlné než se patlat s krémem) a přiklopíme piškotem. Namáčíme v čokoládě (fráček) a dozdobíme kousky mandliček (zobáček a křídla) a bílou polevou v sáčku (oči)
Tučňáčky děti milují a jsou pryč jako první.
Dobrou chuť k vánočnímu mlsání přeje
Helen
Tučňáčky děti milují a jsou pryč jako první.
Dobrou chuť k vánočnímu mlsání přeje
Helen
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
promimi
(upraveno)
19. 12. 2007, 21:36
Tak dneska jsem tvořila tučňáčky- je to teda úúúúúúžasná laskomina Nestačila jsem je ani namočit do čokolády a polovina už mi jich zmizela pod rukama )) Jen bych potřebovala poradit- jak je mám přilepit k tomu piškotu??? Moc mi to tam nedrží a někteří mi sesunuli a Jesenka z nich vytekla Zítra bych ráda udělala ještě jednu várku /dvojitou /- tak bych potřebovala vylepšit strategii Kažodpádně mooooc děkuju za super receptík!!!
helulka
(upraveno)
21. 12. 2007, 12:59
@promimi
Omlouvám se Kačko,že píši asi pozdě, ale stále marodíme (já pak děti ...) . Tučňáčky slepuji tou Jesenkou (opatlám tím celý spodek tučňáku a zatlačím na to piškot), někdy mi trochu vyteče,ale vždycky tam většina zůstane. Když udělám plnou krabičku tak ty ostatní postavím dnem (nohama) vzhůru mezi jejich kamarády a nechám Jesenku zaschnout. Nebo by možná šlo je lepit čokoládou.. chce to zkoušet. Já je dělám asi 3 roky tak taky stále vylepšuji strategii.
promimi
(upraveno)
21. 12. 2007, 15:47
@helulka
Hani, moc děkuju - ještě zkusím. Pozdě vůbec nepíšete- dnes budu dělat třetí várku Ještě než stačím dozdobit očička, tak mi vždycky zmizí pod rukama!!! Ještě jednou musím poděkovat za receptík- je to pro mně největší objev letošního roku! Tučňáčky jsme si zamilovali na první pošmak
helulka
(upraveno)
13. 12. 2008, 20:58
@promimi
Kačko, to reaguji rychle,co? Po roce.. Já je letos asi nestihnu,ale jsou mňamózní
poho
(upraveno)
17. 12. 2007, 16:50
helulka
(upraveno)
28. 10. 2008, 12:54
@poho
Pajcinka
(upraveno)
29. 11. 2007, 10:00
Jsou úžasní!Také jsem je už párkrát dělala,oči a zobáček jsem dělala z marcipánu a náplň byla s tvarohem.Ale to není tak trvanlivé. Ta Lesanka je jako Jesenka?Ta se asi nezkazí,že?
helulka
(upraveno)
30. 11. 2007, 21:38
@Pajcinka
Dobrý večer, s marcipánkem a tvarohem to může být taky ňamina. Ta Lesanka měla být totiž právě ta Jesenka ,koukám, že jsem si ji přejmenovala . Hned to opravím.Díky za připomenutí . U nás se nikdy nezkazili, neboť je dělám těsně před Vánocemi a na Boží hod už nejsou !!! Hezký večer všem Helen
Jajinka1
(upraveno)
28. 11. 2007, 22:24
Vypadá to krásně, jste šikulka
helulka
(upraveno)
29. 11. 2007, 9:56
@Jajinka1
Raduško, moc děkuji za pochvalu. Moc to potěší. Chtěla jsem zadat další výtvory, ale nemůžu se vyhrabat z chřipky.. je mi děsně a nemám na to sílu. Helen
Metelčátka
(upraveno)
27. 11. 2007, 0:24
ty jsou úúúžasnýýýýý můžu se zeptat ten zobáček máte také z mandliček a očička jsou z bílé polevy? Moc děkuju L.
helulka
(upraveno)
28. 11. 2007, 22:19
@Metelčátka
Leni, děkujíííí za chválu. Tučňáci mají očka také z kousku mandličky a očka jsem dělala bílou polevou (ta v sáčku jak se nahřeje v horké vodě a pak ustřihnete růžek a malujete...). Je to sice piplačka, ale když máte doma pomocníčka jako já tak to jde krásně. Hezký den Helen