(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
ŘÍZKY NARUBY :o))
Potřebné ingredience
vepřové plátky na řízky (počet dle porcí) - já dělám z krkovice, ale i z kýty, mouka a vajíčka na obalení, olej na osmažení, máslo a hoooodně cibule (já do vajíčka ještě přidávám bazalku a petrželku, ale nemusí být)
Postup přípravy
Recept dělala už moje maminka a teď je dělám já a vždycky si na těchto řízečkách moc pochutnáme. Je to zase něco jiného než klasický obalený řízek.
Vepřové plátky naklepeme - osolíme a opepříme. Pak obalujeme v mouce a vajíčku. UŽ NE VE STROUHANCE!!! Takto obalené ve ve vajíčku smažíme na rozpáleném oleji. Takto osmažené řízky skládáme do pekáčku a každý prokládáme hustě cibulí nakrájenou na kolečka. Naprch poklademe několik kousků másla na plátky, podlijeme trochu vodou (pustí šťávu, takže ne moc) a dáme péci. Peču asi 30 minut na 200 stupňů.
Jsou krásně šťavnaté a měkoučké. Nejlepší příloha jsou brambory...
Vepřové plátky naklepeme - osolíme a opepříme. Pak obalujeme v mouce a vajíčku. UŽ NE VE STROUHANCE!!! Takto obalené ve ve vajíčku smažíme na rozpáleném oleji. Takto osmažené řízky skládáme do pekáčku a každý prokládáme hustě cibulí nakrájenou na kolečka. Naprch poklademe několik kousků másla na plátky, podlijeme trochu vodou (pustí šťávu, takže ne moc) a dáme péci. Peču asi 30 minut na 200 stupňů.
Jsou krásně šťavnaté a měkoučké. Nejlepší příloha jsou brambory...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kamis1
(upraveno)
6. 6. 2011, 11:08
V sobotu jsem je zkoušela a jsou super.Fakt unikátní . Přítel si mlaskal .Děkuji za receptík. Je dokonalý .Všem doporučuji.
Evásek.cz
(upraveno)
29. 5. 2011, 4:52
dělám tyto řízky už dlouho a navíc je pokladu ještě anglickou před tím, než jdou do trouby - je to sice kalorická bomba, ale luxusní