Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

VYNIKAJÍCÍ MAKOVÉ KARAMELOVÉ KOSTKY

0.0
VYNIKAJÍCÍ MAKOVÉ KARAMELOVÉ KOSTKY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 6 vajec, 200g moučkového cukru, 1dl oleje, 1dl mléka, 300g polohrubé mouky, 100g mletého máku, 1 prášek do pečiva KARAMELOVÝ KRÉM: 200g krystalového cukru, 7dl mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 250g másla POLEVA: 300g moučkového cukru, 2 - 3 lžíce horkého mléka, 2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

TĚSTO: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přimícháváme ostatní suroviny. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při teplotě 180 stupňů asi 20 - 25 minut.

KARAMELOVÝ KRÉM: Cukr upálíme na hladký karamel. Přidáme polovinu mléka a mícháme do rozpuštění karamelu. V druhé polovině mléka rozmícháme pudinky, žloutky a mouku. Vlijeme do karamelu a uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme do pěny a postupně vmícháme vychladlou karamelovou kaši.

POLEVA: Všechny suroviny vymícháme na hladkou kaši.

Upečené vychladlé těsto podélně přežízneme na dvě části. Spodní část potřeme krémem a priložíme druhým plátem. Vrch potřeme citronovou polevou a ozdobíme čokoládou.
Tyto řezy jsem našla v časopise a už jsem je dělala několikrát a moc nám chutnají. Dávka vychází na menší plech nebo peču v pekáčku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

BILKOVAI 30. 1. 2011, 12:48
to je zajímavý receptík. Mák s karamelem jsem ještě nikdy nejedla (Y)
habebe 30. 1. 2011, 22:06
@BILKOVAI Ivet, je to fakt bomba... (clamp) A už jsem i zkoušela na ten krém dát i ušlehanou šlehačku a pak teprve tu vrchní placku a je to taky super. Nebo přidat do krému ovoce, mandarinky nebo kiwi je dobré... Jde to upravovat, jak kdo chce. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie