(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Zeleninová směs s masem na sto způsobů (oběd, večeře)
Potřebné ingredience
* Brambory (rýže, těstoviny)
* Mrkev
* Petržel
* Zelený hrášek
* Brokolice
* Špenát
* Červená čočka (je výborná a rychlá, nemusí se namáčet)
* Celer (opatrně při sklonu k alergiím)
* Rajče (zbavené slupky)
* Pórek
* Kapie (oloupaná)
* maso uvařené nebo dušené (krůtí, králičí, kuřecí, telecí, hovězí, libové vepřové), případně mořská ryba dušená na páře
Postup přípravy
Zeleninová směs s masem na sto způsobů (oběd, večeře)
* Brambory (rýže, těstoviny)
* Mrkev
* Petržel
* Zelený hrášek
* Brokolice
* Špenát
* Červená čočka (je výborná a rychlá, nemusí se namáčet)
* Celer (opatrně při sklonu k alergiím)
* Rajče (zbavené slupky)
* Pórek
* Kapie (oloupaná)
* maso uvařené nebo dušené (krůtí, králičí, kuřecí, telecí, hovězí, libové vepřové), případně mořská ryba dušená na páře
Libovolnou kombinaci zeleniny (podle toho, co zrovna máme k dispozici) a přílohu uvaříme společnědo měkka, rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme a přidáme vařené nebo dušené maso
TIP: nakoupené maso uvaříme nebo udusíme,vychladlé pokrájíme nebo rozmixujeme a rozdělíme do drobných porcí, které samostatně zabalíme do potravinové fólie nebo alobalu, označíme datumem a uskladníme v mrazáku. Potom stačí dle potřeby jen vyndat jednotlivou porci masa a přidat do horké zeleninové směsi těsně před dokončením. Zeleninu je lépe nezmrazovat, protože ztrácí vitamíny.
* Brambory (rýže, těstoviny)
* Mrkev
* Petržel
* Zelený hrášek
* Brokolice
* Špenát
* Červená čočka (je výborná a rychlá, nemusí se namáčet)
* Celer (opatrně při sklonu k alergiím)
* Rajče (zbavené slupky)
* Pórek
* Kapie (oloupaná)
* maso uvařené nebo dušené (krůtí, králičí, kuřecí, telecí, hovězí, libové vepřové), případně mořská ryba dušená na páře
Libovolnou kombinaci zeleniny (podle toho, co zrovna máme k dispozici) a přílohu uvaříme společnědo měkka, rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme a přidáme vařené nebo dušené maso
TIP: nakoupené maso uvaříme nebo udusíme,vychladlé pokrájíme nebo rozmixujeme a rozdělíme do drobných porcí, které samostatně zabalíme do potravinové fólie nebo alobalu, označíme datumem a uskladníme v mrazáku. Potom stačí dle potřeby jen vyndat jednotlivou porci masa a přidat do horké zeleninové směsi těsně před dokončením. Zeleninu je lépe nezmrazovat, protože ztrácí vitamíny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé