Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jablíčkový schovaný skořicový koláč

0.0
Jablíčkový schovaný skořicový koláč

Potřebné ingredience

450 g pol. mouky 100 g cukru krupice 1 pr. do pečiva 3 vejce 1 hera nebo nějaký jiný tuk asi 8 jablek - pokud jsou kyselejší i nějaký cukr na proslazení - záleží na Vás skořicový cukr na posypání

Postup přípravy

Jablka nastrouháme, aby moc nezhnědla můžeme pokapat citronovou šťávou. V míse smíchame cukr,prášek do pečiva a mouku. Přidáme vajíčka a poté zapracováváme tuk (můžeme ho nastrouhat je to jednodušší na zpracování) a hňácáme dokud těsto není krásné hladké. Vymažeme plech a troubu předehřejeme na 180°C . Ze 3/4 těsta vyválíme plát (těsto se lepí použijte solamyl pro vyválení - zjemní těsto - ale můžete i mouku), kterým vyložíme plech. Pokryjeme jablky. Ze zbytku vykrajujeme formičkami tvary, které klademe na jablka (vytváříme takovou čepici pro koláč :D ). Můžeme vytvořit i válečky jako okraje. Vrch posypeme skořicovým cukrem. A šup do trouby. Pěčeme cca 30 - 40 minut.... dokud vrch ,,nezčervená,,.
Dobrou chuť...

vyválené těsto....

jablka nastrouháme

a je to v troubě ... kamarádce sem jeden speciálně ozdobila - jen sem část těsta obarvila na hnědo....

po upečení - můžeme ještě trochu potřít rozpuštěným máslem

narozeninová úprava :)

vynikající je servírovaný se studeným pudinkem (vanilkovou omáčkou) - použila jsem v prášku Creme Ole se to myslim jmenuje :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 28. 1. 2011, 12:12
(Y) (Y) (Y)dobrý dezert :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie