(recept
si oblíbilo 129 návštěvníků)
KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY - LUXUSNÍ (u nás oblíbenější než klasický smažený květák!!!)
Potřebné ingredience
květák, 2 vajíčka, mléko, polohr.mouka, sůl, pepř, mušk.oříšek, olej
Postup přípravy
Středně velký květák syrový nastrouhat nebo pohodlněji rozsekat v mixéru (do mixéru dám na větší růžičky a nechám nasekat do drobných kousků, ne úplně na jemno-na kaši!!!), pak přidám 2žloutky, koření (muškátu jen trochu), 6lžic mouky a 6lžic studeného mléka a nakonec přidám z 2bílků sníh a vše se zamíchá. Já dělám z největšího květáku, co zrovna seženu, tak potom vše ostatní navýším o 1/3 (tj.3vejce a mouka a mléko po 9lžicích). Pak se na pánev dělají malé placičky vysoké cca jako klasický bramborák. Vhodné s brambory, ale ty já už nevařím, stejně všichni jedí jenom placičky a brambory zůstávají :-)))) zkuste s tatarkou :-))))
DALŠÍ VÝBORNÉ RECEPTY NAJDETE U NÁS...např. KVĚTÁKOVÁ a BROKOLICOVÁ POLÉVKA a jiné osvědčené DĚTSKÉ DOBRŮTKY :-)))))
DALŠÍ VÝBORNÉ RECEPTY NAJDETE U NÁS...např. KVĚTÁKOVÁ a BROKOLICOVÁ POLÉVKA a jiné osvědčené DĚTSKÉ DOBRŮTKY :-)))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zuzka H.
(upraveno)
22. 6. 2015, 11:36
Opravdu dobrota!
laskonka333
(upraveno)
14. 9. 2013, 13:01
Práve ich smažím, musela som ochutnať sú mňamkové aj obalovaný karfiol robím zo surového
semmi
(upraveno)
14. 9. 2013, 11:48
Marti jsou mňamkózní nestačím je péct
avoremyw
(upraveno)
13. 7. 2013, 21:40
Zkusila jsem je, zaujal mne recept, že jsou připravovány ze syrového květáku. Jsou velmi dobré. Obalovaný květák totiž dělám také ze syrového květáku, protože je dle mého názoru lepší.
banama
(upraveno)
2. 8. 2013, 8:59
@avoremyw
Díky ... obalovaný už moc nedělám (placičky dětem šmakují víc... ) ale když už, tak ho také předem nevařím, práce navíc a je pak moc měkký
KABELKAK
(upraveno)
5. 8. 2012, 8:09
Martino jsou vynikající. Jiný už nedělám.
fion
(upraveno)
21. 7. 2012, 12:34
mňam mňam dnes jsem vařila - či spíše smažila k obědu a rodina souhlasí s napsáním pochvalného komentáře pro děti jsou brambory opravdu zbytečné
banama
(upraveno)
21. 7. 2012, 20:46
@fion
lidare
(upraveno)
21. 6. 2012, 11:09
jj moc dobré
Pavlusa
(upraveno)
11. 6. 2012, 12:17
Mňamka dnes jsem vyzkoušela, akorát jsem neměla muškát, tak jsem tam dala trochu červené papriky,majoránku a koření na grilovanou zeleninu, dcera se tím ládovala jak o závod
banama
(upraveno)
21. 6. 2012, 9:32
@Pavlusa
Jo jo u nás taky mizí
iwettt
(upraveno)
27. 9. 2011, 18:26
Dneska jsem taky dělala, ale trošku jinak - uvařenej květák jsem nakrájela na drobno a zamíchala v micse s vajíčkama a trochou strouhanky - jsou taky výborný, celý odpoledne na ně chodím, ji zapomínám, že kojím
banama
(upraveno)
28. 9. 2011, 21:59
@iwettt
to neva, dětičky si musí zvykat co nejdřív nabaštěná a spokojená maminka je taky důležitá
upetrus
(upraveno)
27. 9. 2011, 18:07
Dobrota
banama
(upraveno)
28. 9. 2011, 21:58
@upetrus
jo jo měli jsme teď v neděli
Babulka1
(upraveno)
1. 9. 2011, 17:31
Opravdu výborné, dneska zkusíme z brokolice!!!
cherrycake
(upraveno)
21. 7. 2011, 17:59
Makyke
(upraveno)
19. 6. 2011, 14:16
dnes k obědu výborný
ivetabubak
(upraveno)
13. 6. 2011, 21:42
Martino minulý týden jsem vyzkoušela vaše placičky,ještě jsem nestihla poděkovat za úžasný recept...takže za něj moc děkuju,jsou ,vždycky se obaluju s květákem takovou dobu a tohle je jednoduché,rychlé a výsledek mňamózní .Všem doporučuji vyzkoušet,stojí to za to ..ještě jednou díky a zdravím
banama
(upraveno)
15. 6. 2011, 22:12
@ivetabubak
Díky všem...jsem ráda , že chutná
Slav
(upraveno)
13. 6. 2011, 21:28
to vypadá dobře.. ..hned zítra vyzkouším
Karla.C
(upraveno)
13. 6. 2011, 12:51
Díky, za recept fakt mňamka. Jen to příště zkusím v troubě, aby to bylo míň nezdravé . Jo a klasika květák si bez tatrky nedám, ale tohle žádnou tatarku nepotřebuje, páč je to výborné. Díky, díky moje dračice maj boule za ušima Takže zařazeno do našeho jídelníčku.
kvítečko
(upraveno)
6. 5. 2011, 22:00
brzy vyzkouším
Janca333
(upraveno)
25. 2. 2011, 18:44
Dělám také, ale květák lehce povařím a pak rozmačkám. Občas pro obměnu přidám i brokolici Moc nám to chutná
banama
(upraveno)
25. 2. 2011, 21:22
@Janca333
S brokolicí vyzkouším
Tasha
(upraveno)
24. 2. 2011, 13:14
Už jsem se jala strouhat a pak jsem se zarazila - obvykle květák před další úpravou vařím...teď jsem nevěděla - mám ho vařit nebo ne? Díky
banama
(upraveno)
24. 2. 2011, 22:25
@Tasha
Květák se strouhá syrový... já nevařím květák ani na smažení, dříve jsem to dělala a připadá mi to zbytečné, nevařený je navíc lepší, obaluje se také dobře, po umytí je mokrý, tak mouku na sebe chytne, nebo mouku vynechám úplně...tak ať chutná...už musíme placičky zase udělat, nějak jsem na ně dostala teď chuť Martina
Tasha
(upraveno)
24. 2. 2011, 23:55
@banama
Martino, díky...a nějaký nápad na brokolici? Já zapékám se strouhaným sýrem, je to mimořádná dobrůtka, ale pořád dokola to samé není dobré
banama
(upraveno)
25. 2. 2011, 10:03
@Tasha
Vařím polévku, mám recept na dvě varianty i na MMB... brokolici mají holky taky moc ráda, ale klidně i jenom na 5min na páře a pak jako přílohu k čemukoliv nebo samotnou, s plátkem másla... Martina
Vera N
(upraveno)
2. 2. 2011, 17:20
Dělám stejný postup, pouze smažím "noky" ve friťáku.
banama
(upraveno)
7. 2. 2011, 10:09
@Vera N
já mám skoro nový friťák několik let už nepoužitý ve spíži, třeba ho ale zase začnu používat.....