(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Sekaná svíčková
Potřebné ingredience
na sekanou: 500g mletého masa, malá cibulka, vajíčko, koření na mletá masa, strouhanka /// na omáčku: malá sklenička sterilozované zeleniny Halali (od Hamé), 100g másla, malá cibule, špek, trocha hl.mouky za zahuštění, smetana
Postup přípravy
Sekaná:
na pánvičce osmahnu na malém množství oleje malou cibulku nakrájenou na kostičky, v míse si pak rozdělám mleté maso, posypu kořením, přidám celé vejce, osmahnutou cibulku a zahustím strouhankou. Těsto prohnětu a uplácám malý váleček, vložím do zapékací mísy a mírně potřu vodou.
Omáčka:
na pánvičce na másle osmahnu cibulku, přidám špek nakrájený na malé kostičky. K sekané do zapékací mísy naliju osmahnutou cibulku, lahvičku zeleniny Halali a dám péct na 1 - 1,5 hod. Občas sekanou podleju směsí. (Pekla jsem při 160 stupních C.).
Potom vyndám sekanou, zeleninu rozmixuju, zahustím lžičkou mouky v malé trošce vody a chvíli povařím. Přidám jednu smetanu a dochutím cukrem (2-3 lžíce).
Tato verze svíčkové je pro začátečníky, já si nikdy na pravou netroufala a musím říct, že je výborná. Poradila mi ji moje švagrová a od té mi to taky vždycky chutnalo. Takže dobrou chuť!
na pánvičce osmahnu na malém množství oleje malou cibulku nakrájenou na kostičky, v míse si pak rozdělám mleté maso, posypu kořením, přidám celé vejce, osmahnutou cibulku a zahustím strouhankou. Těsto prohnětu a uplácám malý váleček, vložím do zapékací mísy a mírně potřu vodou.
Omáčka:
na pánvičce na másle osmahnu cibulku, přidám špek nakrájený na malé kostičky. K sekané do zapékací mísy naliju osmahnutou cibulku, lahvičku zeleniny Halali a dám péct na 1 - 1,5 hod. Občas sekanou podleju směsí. (Pekla jsem při 160 stupních C.).
Potom vyndám sekanou, zeleninu rozmixuju, zahustím lžičkou mouky v malé trošce vody a chvíli povařím. Přidám jednu smetanu a dochutím cukrem (2-3 lžíce).
Tato verze svíčkové je pro začátečníky, já si nikdy na pravou netroufala a musím říct, že je výborná. Poradila mi ji moje švagrová a od té mi to taky vždycky chutnalo. Takže dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
15. 9. 2013, 22:03
Dobrý den Ireno, vypadá to moc dobře......to halali celé i s nálevem????
ianina
(upraveno)
27. 1. 2011, 17:03
Tak už vím, co budu vařit o víkendu, díky za recept
Irena S.
(upraveno)
28. 1. 2011, 9:17
@ianina
Dneska si to taky ještě dám, mám ještě zbytek v lednici A rádo se stalo
lidare
(upraveno)
27. 1. 2011, 14:58
toto je milované jídlo mého muže a vařím už asi 25 let,je to výborné
Irena S.
(upraveno)
27. 1. 2011, 16:58
@lidare
Taky to mám moc ráda a už to umím i uvařit