(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vynikající amareto moučník - rychlé, jednoduché a báječně to chutná!!!
Potřebné ingredience
200g čokolády na vaření, 5 lžic kakaa hořkého, 5 lžic vody, 1 a půl hrnku moučkového cukru, 250g másla, hrst kokosu, hrst vlašských ořechů, 2 vanilkové cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 hrnek polohrubé mouky, trochu amareta (nebo rumu) , mandlové aroma, 4 vejce.
Postup přípravy
Rozpustíme v hrnci máslo, čokoládu, cukr, kakao, vodu, amareto a mandlové aroma. Do rozpuštěné směsi dáme hrst kokosu. Ze směsi část odlijeme do hrnku a dáme bokem. Bílky ušleháme do tuha a žloutky smícháme s vanilk. cukry, troškou mandlového aroma, mletými ořechy, zbytkem vychladlé čokoládové směsi, moukou a kypřícím práškem. Když je směs vymíchaná zlehka ještě přidáme sníh z bílků. Nalijeme na pečící paír a pečeme asi tak 15 minut v horkovzdušné troubě na 175 stupňů. Jakmile je plát upečený tak do něj sem tam uděláme vařečkou dírky a poté buchtu polijeme čokoládovou směsí co jsme si odložili do hrníčku a hezky směs rozetřeme. Nakonec ještě buchtu trošku pokokosujeme a můžeme se vrhnout na ochutnávání :o) Je to mňamka!
To je buchta čerstvě dodělaná ještě na plechu :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé