(recept
si oblíbilo 63 návštěvníků)
Pečený losos s mrkvovými brambůrkami

Potřebné ingredience
4 porce lososa (používám filety), cca 600g brambor (kvůli vzhledovým charakteristikám jsou lepší drobnější), 1 větší mrkev, 2 střední cibule, tymián, sůl, olej
Postup přípravy
Tohle jídlo je na přípravu naprosto jednoduché, přitom ale působí poměrně slavnostním dojmem. Pro malé děti (vyzkoušeno na 20měsíční dceři) ideální štědrovečerní večeře bez přílišného vyváření.
1/ Brambory uvařit ve slupce a nechat úplně vychladnout.
2/ Troubu předehřát na 170°C.
3/ Libovolnou nádobu vhodnou do trouby vyložit pečícím papírem, na něj položit porce lososa a pouze je přiměřeně osolit (prima je mořská sůl).
4/ Lososa nechat v troubě péct cca 15 minut.
5/ Brambory oloupat a nakrájet na menší kusy (u drobných brambor vypadají hezky čtvrtinky). Osolit.
6/ Cibuli nakrájet najemno, mrkev očistit a nastrouhat.
7/ V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřát trochu oleje, na něm potom orestovat mrkev a cibuli. Trochu osolit a přidat tymián (dle chuti). Přidat nakrájené brambory a pokračovat v restování, dokud nejsou brambory prohřáté a mírně opečené.
Hotovo, dobrou chuť. :)
1/ Brambory uvařit ve slupce a nechat úplně vychladnout.
2/ Troubu předehřát na 170°C.
3/ Libovolnou nádobu vhodnou do trouby vyložit pečícím papírem, na něj položit porce lososa a pouze je přiměřeně osolit (prima je mořská sůl).
4/ Lososa nechat v troubě péct cca 15 minut.
5/ Brambory oloupat a nakrájet na menší kusy (u drobných brambor vypadají hezky čtvrtinky). Osolit.
6/ Cibuli nakrájet najemno, mrkev očistit a nastrouhat.
7/ V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřát trochu oleje, na něm potom orestovat mrkev a cibuli. Trochu osolit a přidat tymián (dle chuti). Přidat nakrájené brambory a pokračovat v restování, dokud nejsou brambory prohřáté a mírně opečené.
Hotovo, dobrou chuť. :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Žanda2
(upraveno)
9. 7. 2015, 12:46
Výborný,rychlý
,jen jsem přidala na lososa čerstvé bylinky a super





nahlásit
horama
(upraveno)
20. 6. 2016, 8:37
@Žanda2
Variací na tohle téma se dá určitě vymyslet desítky. Fantazii se meze nekladou.

nahlásit

Strepitula
(upraveno)
7. 10. 2012, 18:40



nahlásit
horama
(upraveno)
7. 10. 2012, 20:53
@Strepitula

nahlásit

Luccy1025
(upraveno)
5. 10. 2012, 13:15
Vynikající
Předchvíli jsme zblajzla poslední kousek a určitě budu dělat častěji. Brambůrky krásně zvýrazní chuť lososa







nahlásit
horama
(upraveno)
7. 10. 2012, 20:53
@Luccy1025
Mám radost, že chutnalo.

nahlásit
godis
(upraveno)
6. 4. 2012, 10:08
Dobrý den, den chtěl jsem se zeptat používáte i mražené filety s lososa.Děkuji
nahlásit
horama
(upraveno)
5. 5. 2012, 18:17
@godis
Mražené filety jsem zatím nezkoušela, přiznám se, že je to hlavně tím, že mám zdroj čerstvých ryb relativně blízko. Ale myslím, že zrovna losos by zmražení měl zvládnout.
nahlásit
verranek
(upraveno)
5. 2. 2012, 20:54
Tak dnes jsme to měli k obědu a super
,je to rychlé o moc dobré
,děkujieme za recept




nahlásit
horama
(upraveno)
6. 2. 2012, 12:59
@verranek
Prostě extra jednoduché a dobré.

nahlásit

JanaSL.
(upraveno)
28. 5. 2011, 15:38
taky jsme si pochutnali
je to rychlovka



nahlásit
horama
(upraveno)
1. 6. 2011, 20:04
@JanaSL.

nahlásit
opicanda
(upraveno)
27. 3. 2011, 20:48
Mňam, opravdu dokonalé! Dneska jsme si dali jen s manželem, ale příště to udělám i dětem! Super, díky za recept.
nahlásit
horama
(upraveno)
29. 3. 2011, 14:32
@opicanda
Není zač, jsem ráda, že jste si jednoduše uvařili a jednoduše pochutnali.

nahlásit