(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
KOPROVÁ OMÁČKA
Potřebné ingredience
1/2 L MLÉKA SŮL 2-3 KOSTKY CUKRU 2LŽÍCE HLADKÉ MOUKY ŠT´ÁVA Z PŮLKY CITRONU VĚTŠÍ SVAZEK KOPRU
Postup přípravy
Do studeného osoleného mléka doplněného cukrem vmícháme mouku,rozkvedlanou ve 2dl studeného mléka,na mírném ohni povaříme a je-li omáčka příliš hustá ,zředíme ji několika lžícemi hovězího vývaru.
Opět povaříme,doplníme po kapkách přidávanou citronovou š´t´ávou,event.ještě dochutíme solí,octem a cukrema nakonec vmícháme omytý,jemně usekaný kopr,který by se měl v omáčce pouze prohřát,nikoliv vařit-zachová si tak všechny své přednosti , jak chut´ové,tak i nutriční .
Do horké omáčky můžeme zamíchat rozšlehané vejce.Omáčku podáváme s vařeným hovězím masem ,s různě upravenými vejci apod.
Přílohou jsou knedlíky či vařené brambory
KLASICKÝ PŘÍKLAD,KDY LZE POUŽÍT DIETNĚJŠÍ A MOŽNÁ I SNADNĚJŠÍ ZAHUŠTĚNÍ BEZ JÍŠKY.
Opět povaříme,doplníme po kapkách přidávanou citronovou š´t´ávou,event.ještě dochutíme solí,octem a cukrema nakonec vmícháme omytý,jemně usekaný kopr,který by se měl v omáčce pouze prohřát,nikoliv vařit-zachová si tak všechny své přednosti , jak chut´ové,tak i nutriční .
Do horké omáčky můžeme zamíchat rozšlehané vejce.Omáčku podáváme s vařeným hovězím masem ,s různě upravenými vejci apod.
Přílohou jsou knedlíky či vařené brambory
KLASICKÝ PŘÍKLAD,KDY LZE POUŽÍT DIETNĚJŠÍ A MOŽNÁ I SNADNĚJŠÍ ZAHUŠTĚNÍ BEZ JÍŠKY.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé