Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 159 návštěvníků)

Bramborové pagáče

0.0
Bramborové pagáče

Potřebné ingredience

Cesto: 500 g hl.muky,1 vajce,80 ml oleja,1/2 kocky droždia, asi 3/4 čl soli,3-3,5 dcl tepleho mlieka Plnka: 3 v šupke uvarene zemiaky,sol-podla chuti,korenie,trošku ml.červenej papriky,trošku tymianu (nemusí byt), 1/2 kocky hery ,vajíčko na potretie,rasca

Postup přípravy

.

Pripravena plnka z nastruhaných zemiakov + všetko ostatné,okrem hery.

Vypracujeme si mäkké ,nelepive cesto zmiešaním všetkých surovín ( môžete pripravit v pekarni )a necháme vykysnut.Asi hodinku.Rozvalkáme a nastruhame nan heru.

Na to navrstvíme-"nastrúhame" zemiakovú plnku.

Preložíme ..

Rozvalkáme a prikryte nechame 20 minut odpočívat.Skladanie a kysnutie opakujeme tri krat.

Vykrojíme pagáče,potrieme vajíčkom a posypeme rascou alebo nejakými semiačkami.Pečieme na 200 st asi 15 minut.

Nadýchané,mäkkučké,rozplývajúce sa na jazyku...

Výborné aj ako pohostenie pre návštevu...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jome 2. 12. 2017, 9:57
(Y) (Y) (Y)
Susan24 3. 8. 2017, 11:45
Zrovna dopečeno ze 2 dávek, do brambor jsem přistrouhala asi 5 stroužků česneku a nemá to chybu (L), akorát je to pracnější. Zadělávala jsem v 9 a ještě teď v poledne peču poslední plech
Egreska 3. 8. 2017, 13:57
@Susan24 no to ano..z dvoch davok a aj to prekladanie je pracnejsie..dakujem .ze ste vyskusali (Y) (Y) (Y)
karma75 28. 9. 2016, 11:49
Výborné (Y) (Y) (Y) nekamarádím moc s kynutým těstem, a trochu víc se mi lepilo, musela jsem přidat mouku. Ale výsledek super (F), povedlo se, jsou výborné a určitě udělám znovu (F)
laskonka333 22. 9. 2016, 9:37
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
novackova 21. 9. 2016, 18:54
(Y) (Y) (Y) (F)
P.A.V.L.A 21. 9. 2016, 15:05
(Y) (Y) (Y)
krišon 21. 9. 2016, 7:46
Jak je možný, že jsem tuhle dobrotu ještě nevyzkoušela....napravím (F) (F) (F)
Egreska 21. 9. 2016, 14:38
@krišon určite neolutujete (Y) (Y) (Y)
krišon 28. 9. 2016, 16:18
@Egreska Máte pravdu, nelitovala jsem, vynikající (Y) (Y) (Y)
KáKá 20. 9. 2016, 18:29
:-o (Y)
Nadys 20. 9. 2016, 8:59
(Y) výborný recept
Egreska 20. 9. 2016, 16:20
@Nadys (L) (L) (L)
gabb 23. 8. 2013, 19:26
(jidlo) (jidlo) (jidlo) (Y)
žanda.p 19. 8. 2013, 18:45
dobrý den Marti, prosím jaké koření dáváte do té bramborové náplně :-$ děkuji Žaneta
Egreska 22. 8. 2013, 18:50
@žanda.p myslela som trošku čierneho korenia alebo ja používam korenie štyroch farieb čerstvo namleté.. (L)
čučinek 2. 7. 2013, 19:37
(L) (L) (L) (L) (L) (L) jsou úžasné |:o) |:o) |:o) |:o) pošmákla jsme si celá rodinka (pl) i 3-letá dcera jedla jeden pagáč za druhým ,-) no a já s ní :-D :-D :-D všem doporučuji vyzkoušet (Y) děkuji za bezva recept (clamp) (clamp) (clamp) mějte se krásně (leto) (plavec) (plaz) (drink) (dance) Andrea (mamca) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
Egreska 6. 7. 2013, 15:46
@čučinek to mám radost Andrejka ,aj u nás to vypadá podobne ked ich urobím (L)
Alla 1. 6. 2013, 23:22
Marti a není velký odpad z koleček?Co tyčky,nešly by? ,-)A kousek česneku do brambor???
Egreska 2. 6. 2013, 9:41
@Alla Alenka ,kludne si môžete urobit tvary aké len chcete ,ja väčšinou robím tak ,že si nakrájam pásy asi 5-6 cm široké a potom krájam na trojuholníky a je to bez zbytkov ,ale je to len na vás (L) takto http://varecha.pravda.sk/recepty/syrovo-cesnakove-trojhranky-fotorecept/7994-recept.html
Alla 5. 6. 2013, 23:49
@Egreska Aha to je ale zase trochu jinak,mě láká ta zemáčková náplň,budou kostičky,už se na ně těším ,-)
sariss 1. 6. 2013, 21:25
(Y) (zajic) nádhera (Y) receptík uložen |:o) určitě brzy vyzkouším :-)
Žirafka1 31. 5. 2013, 11:46
(Y) :-) Marti, slíbila jsem švagrové upéct něco slaného na narozeninou (^) (D) oslavu a Váš recept mě hodně zaujal. :-$ Můžu se Vás prosím zeptat, jestli jsou pagáče pořád nadýchané a dobré i druhý den po upečení a zda bych třeba do připravené plnky nemohla přidat navíc např.šunku? Děkuji za odpověď. Recept mám už vytištěný.......budu péct v sobotu na nedělní oslavu, v neděli ráno bych to už nestihla a tak nevím,zda budou dobré i druhý den (flower) (hello)
Egreska 31. 5. 2013, 17:35
@Žirafka1 a čo tak niečo takéto? dobre to vyzerá na slávnostnom stole a cesto je výborné http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=63753
Žirafka1 1. 6. 2013, 19:57
@Egreska (L) Marti, tak jsem nevydržela a pagáčky upekla ještě dnes večer (pl) a musím tedy velice chválit..........jsou tak vynijající,že to vypadá,že na 100% na zítřejší oslavu nic nezbyde (stejně jsou,jak jste psala nejlepší čerstvé) ,-) Kdyby jste viděla,jak chutnají mému 2-letému synovi (child3) Bylo mě i líto vyhodit odřezky,tak jsem je také upekla :-) Strašně moc děkuji, budu teď péct na oslavy k vínu.......nejbližší oslava bude v červnu, budu mít narozeniny - kulatiny (^), tak se těším,jak všechny přítomné překvapím :-$ Určitě od Vás budu i nadále čerpat .....mějte se moc pěkně (hello) Přidávám foto mých pagáčků :-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4395373
Egreska 2. 6. 2013, 9:42
@Žirafka1 velmi sa tešííím (clamp) (clamp) ešte ak by ste niekedy chceli vyskúšat aj takéto cesnakové ,aj toto je super receptík http://varecha.pravda.sk/recepty/syrovo-cesnakove-trojhranky-fotorecept/7994-recept.html
Žirafka1 2. 6. 2013, 12:18
@Egreska (L) Marti, určitě ráda vyzkouším i tento receptík :-) :-)
Žirafka1 31. 5. 2013, 18:40
@Egreska :-) Tohle vypadá také skvěle,ale švagrová chtěla něco na zakousnutí k vínu,takže myslím,že pagáčky budou jako kusové pečivo asi vhodnější :-) A napadlo mě,že bych do nich mohla třeba zapracovat i najemno nakrájené zelí, co myslíte? Nebo jsem si říkala,že bych třeba mohla vyrobit česnekovou pomazánku a pagáčky naplnit? (flower) Ještě jednou děkuji za inspiraci (hello)
Egreska 31. 5. 2013, 19:03
@Žirafka1 S tou kapustou neviem,ešte som neskúšala ..ale s tou pomazánkou si to viem predstavit ..ja som ich tiež plnila na oslavu ale len tak ako na obrázku..tak nech sa vám vydaria (Y) (Y) (Y)
Žirafka1 31. 5. 2013, 20:35
@Egreska :-$ Dívala jsem se,jak je máte obložené,ale švagrová nejí uzeniny,takže myslím,že ta pomazánka bude lepší :-$ Já Vám moc děkuji za rady. Mějte hezký víkend (flower) (hello)
Egreska 31. 5. 2013, 17:32
@Žirafka1 Martinka ,tak ako všetko z kysnutého cesta je najlepšie čerstvé,hned po upečení..niekto to nemá problém jest aj na druhý den ,ale mne to už nechutí..ešte ak môžem poradit jednu možnost,tak po upečení a úplnom vychladnutí dať do mraziaka a na druhý den vybrat a nechat volne rozmrazit ,mali by byt v pohode ,ja to tak zvyknem robievat..a myslím ,že do plnky si môžete pridat trochu šunky (L)
Žirafka1 31. 5. 2013, 18:38
@Egreska (F) Marti, děkuji za bleskovou odpověď. (L) Já mám také nejraději např.kynuté buchty ještě teplé. ,-) Ostatně u nás ani déle,jak do druhého dne nevydrží. ,-) Takže to vidím tak,že si prostě v neděli přivstanu :-$ a Vaše pagáčky udělám čerstvé a ještě teplé odvezu na oslavu (^) Zamrazovat takovou dobrotu by asi byla škoda (hello)
jarus25 23. 10. 2011, 21:40
... výýbornéé (Y) (Y) (zajic) (zajic) (L) (L)
Egreska 24. 10. 2011, 9:24
@jarus25 (L) (L) (L) (L)
nekrmit 26. 7. 2011, 15:47
Marti dnes vyzkoušené sice to byl boj s dvěma dětmi na lince ,-) ale jinak jsou naprosto výborné!obávám se že ty tři plechy nestačí ani vychladnout (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) díky za recept Marta
endlovka 28. 3. 2011, 14:25
výborné, už jsem dělala podruhé (Y) |:o) (hello)
Egreska 28. 3. 2011, 19:38
@endlovka teším sa janka (Y) (Y) (Y)
Mohama 16. 3. 2011, 17:45
Naprostá bomba. Včera jsem se do nich pustila. Sice je to s malým dítětem trochu časově náročný recept, ale ten výsledek stojí opravdu za to. První plech se snědl ještě teplý, druhý hned po něm. Zbytek jsem musela rozdat, protože jinak bychom snědli i to..... (clamp) Pěkně jsem dodržela recept a překládání a vykynutí jsem opakovala třikrát, takže byly krásně vysoké a nadýchané. Jsem nadšená a vřele všem DOPORUČUJI. (Y)
Egreska 17. 3. 2011, 8:33
@Mohama Monika velmi sa tešíííím ,že ste ich vyskušali (Y) (Y) (Y) ja viem ,čo je to varit alebo piect s malým dietatom ,100 x od toho musíte odbehnut ,-) ale som rada že sa vam vydarili a hlavne že vam chutili (L) (L) (L) (L)
Mispulka2276 27. 1. 2011, 21:20
Dobrý večer Marti, tak jsem si Váš receptík dala do oblíbených a dneska se pustila do oněch pagáčků :-) Dílo se povedlo (Y) maželovi chutnaly a já porušila svoji dietku ,-) a také si dala pár kousků (zajic) a pak jsem je musela schovat. Jen jsem se chtěla zeptat, jak vysoké by ty pagáče měly být, než je dám na plech? Díky moc, Daniela (L)
Egreska 28. 1. 2011, 8:24
@Mispulka2276 Danka,teším sa že vam chutili,ved ich zase nejakou zeleninkou nahradíte :-)) ja som ich mala asi 1 cm vysoke..ak sa vam zdaju nízke,tak ich ešte môžete nechat na plechu trošku podkysnut (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie