Bramborové pagáče
Potřebné ingredience
Cesto: 500 g hl.muky,1 vajce,80 ml oleja,1/2 kocky droždia, asi 3/4 čl soli,3-3,5 dcl tepleho mlieka Plnka: 3 v šupke uvarene zemiaky,sol-podla chuti,korenie,trošku ml.červenej papriky,trošku tymianu (nemusí byt), 1/2 kocky hery ,vajíčko na potretie,rasca
Postup přípravy
Pripravena plnka z nastruhaných zemiakov + všetko ostatné,okrem hery.
Vypracujeme si mäkké ,nelepive cesto zmiešaním všetkých surovín ( môžete pripravit v pekarni )a necháme vykysnut.Asi hodinku.Rozvalkáme a nastruhame nan heru.
Na to navrstvíme-"nastrúhame" zemiakovú plnku.
Preložíme ..
Rozvalkáme a prikryte nechame 20 minut odpočívat.Skladanie a kysnutie opakujeme tri krat.
Vykrojíme pagáče,potrieme vajíčkom a posypeme rascou alebo nejakými semiačkami.Pečieme na 200 st asi 15 minut.
Nadýchané,mäkkučké,rozplývajúce sa na jazyku...
Výborné aj ako pohostenie pre návštevu...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé