Krémová polévka /omáčka/ z pšeničných klíčků
Potřebné ingredience
Balíček pšeničných klíčků,cca 3 hrstky mléčné rýže /kupuji v DM/, jakoukoliv mraženou zeleninu do polévky, smetanu, hladkou mouku, olej,1-2 kostky zeleninového bujonu,libeček nebo celerová nať, mletý kmín,mletá paprika sladká.
Postup přípravy
V hrnci uděláme z oleje a mouky řidkou jížku, do té dáme přibližne půl balíčku pšeničných klíčků /já dávám celý/,trošku vody a osmahneme tak, že klíčky jakoby splinou s jížkou. Přilejeme požadované množství vody, přidáme rýži, mletý kmín, a vaříme, dokud rýže není poloměkká. Dáme mraženou zeleninu a povaříme, dokud není měkká. Přilejeme smetanu, zeleninový bujon a chvilku povaříme. Nakonec přidáme mletou papriku a dosolíme podle chuti. Polévka má žlutooranžovou barvu. Kdo chce, může těsně před koncem přidat ještě hrstičku pšeničných klíčků, zůstanou v konzistenci kousků.
TIP: z tohoto receptu můžeme uvařit také omáčku, pouze více zahustíme a nedáme rýži. Podáváme s houskovým knedlíkem a vejcem natvrdo.
TIP: z tohoto receptu můžeme uvařit také omáčku, pouze více zahustíme a nedáme rýži. Podáváme s houskovým knedlíkem a vejcem natvrdo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé