Svratecký guláš v mojí úpravě - minutka
Potřebné ingredience
maso - podle originálu hovězí ( ale já ho moc nepoužívám, tohle je zrovna králičí hřbet ); kečup, česnek, cibule, majoránka - prostě koření jako do guláše, ale bez papriky!!!
Postup přípravy
Já si ho pouze přizpůsobila domácím podmínkám a našim chutím. Takže takhle nějak dělám jeho napodobeninu:
Maso na kousky nakrájíme, opepříme a strochou česneku a oleje necháme ulůežet do druhého dne ( u kuřecího nebo králičího mi stačí od rána).
Pak ho na trošince oleje - jen umazat pánev - osmahneme. K téměř hotovému masu přidáme cibuli nakolečka, já raději půlkolečka. Nechávám ji aspoň zesklovatět. V této chvíli přidávám - když je chuť - žampiony, nebo salám. Pak přidáme kečup - s ostrým je to pikantnější, ale je třeba odzkoušet množštví, příp. naředit trošku vodou. Já nechávám chvilku produsit. Pak už jen dokořeníme, co kdo dává do guláše -ale PAPRIKU NE! Majoránku, česnek a pak teprve dosoluji. Necháme ještě prohřát.
Servírujeme s bramboráčky. Osvědčilo se mi chuťově, směs zlehka posypat na hrubo nastrouhaným sýrm.
Dobrou chuť
maso naložené s pepřem, česnekem a olejem
maso osmahneme a ke skoro hotovému přidáme cibulu a hodně. Necháme ji zesklovatět.
Ted jsme ve fázi, kdy buď přidáme podle chuti, nebo nálady žampiony, možno i salám - ten jen prohřát - a je na řadě kečup. Celkem pěkné množství, dodává barvu a dělá tam ten správný sauce. Ostrý kečup opravdu trochu ředím vodou a pak pozor při dochucování.
okořeněné majoránkou a česnekem. Dosolovala jsem - asi jen špetka, česnek tomu dá slanost sám.
Takže jsme v podstatě ve finále. :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé