(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
BIGOS - dóóóbrota v jednom hrnci :o)
Potřebné ingredience
Syrové brambory, kysané zelí, mleté maso, sůl, pepř, koření na Gyros/třeba od Vitany/, špek - nemusí být může se nahradit olejem
Postup přípravy
Používám ohnivzdornou mísu..naspod dám pár plátků špeku, pokladu brambory pokrájenými na kolečka, okořením /sůl, pepř, Gyros koření/, potom dám vymačkané, kdo nemá rád kyselší, i proprané zelí, opět mírně okořením a na to vrstvu mletého masa, opět okořením. Tak opakuji až do naplnění pekáče. Poslední vrstva je maso pokladené špekem. Dáme upéct. Výsledkem je pikantní výborná směska a žádné nádobí ...teda kromě pekáčku... :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Olivia7
(upraveno)
25. 12. 2016, 11:52
Nemohla byste tu věc co vaříte nazvat jinak? Třeba svíčková? To by tak odpovídalo... také se tam dává sůl, pepř a špek
laskonka333
(upraveno)
19. 2. 2013, 13:30
BB72
(upraveno)
18. 2. 2013, 19:24
Připomněla jsem si tím názvem dětství. ..Myslím, že BIGOS je z POlska a tam jsem to jedla..ale určitě tam nebylo maso mleté a byl to takový guláš konzistentně jako boršč, hodně zelí...........ale jako nápad - dobré
JanaPas
(upraveno)
18. 2. 2013, 22:19
@BB72
to máte pravdu. Bigos se vaří u polských hranic. Mám kamarádky z Karviné, OStravy, Opavy a ty si to nemůžou vynachválit. Ale dělá se úplně jinak. Je to něco jako guláš, jsou tam tři druhy masa, párek, kysané i sladké zelí, bobkový list, nové koření, brambor...
Koblížci
(upraveno)
18. 2. 2013, 19:43
@BB72
U nás se takhle říká právě tomuto.. recept přinesla mamka už kdysi za komančů ze závodní jídelny
petulka82
(upraveno)
3. 3. 2008, 22:35
děkuju za super recept! Je to opravdu laskominka. Ten můj se olizoval Jen příště drobet předvařím brambory. Byly trošku tvrdší