Rychlosvíčková (nejen) v papiňáku - tentokrát s králíkem
Potřebné ingredience
Tento recept jsem si pro sebe poupravila podle Veroniky Gajerové, která ho kdysi vařila v Prima vařečce. Jinou svíčkovou už nedělám.
Postup přípravy
maso - porcovaný králík, event. klasické hovězí na svíčkovou, jak jsme zvyklí (0,5 - 1kg)
4-6 cibulí (záleží na velikosti)
koření "Divočina"
1 kostka bujonu (používám extra silný)
1-2 zakysané smetany
smetana na vaření (na rozředění, ale někdy ani není potřeba)
2-3 pytlíky mražené zeleniny pod svíčkovou (nebo klasicky směs čerstvé mrkve, celeru, petržele - dohromady cca 1kg). Čím víc zeleniny, tím je omáčka hustší.
Nahrubo nakrájenou cibuli osmažíme na troše oleje, vložíme osolené a opepřené maso, posypeme zeleninou, podlijeme do půlky vodou, přidat rozpuštěný bujon. Zavřeme papiňák a vaříme cca 30-40 min. V normálním hrnci tak dlouho, dokud se maso neuvaří a nezměkne. Po uvaření vyjmeme maso, zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem a začínáme ochucovat. Přisypeme koření Divočina, podle množství omáčky klidně půl pytlíku. Pokud je třeba, tak přisolíme, opepříme, kápneme trochu citronové šťávy. Přidáme zakysanou smetanu a znovu rozmixujeme. Jestli je omáčka hodně hustá, rozředíme smetanou na vaření, pokud ne, není již třeba.
Nejlepší je nechat ji rozležet do druhého dne, to je fakt chuťově ještě lepší!
Dokonce ani moje babička nepoznala, že je to rychlosvíčková :o)
Dobrou chuť!
suroviny
2-3 pytlíky (podle množství, které ve výsledku chceme)
porcované maso
Na troše oleje osmahneme cibuli.
Vložíme osolené, opepřené maso, posypeme zeleninou, podlijeme vodou s bujonem.
Zavřeme papiňák a vaříme cca 30min.
Po otevření hrnce.
Maso vyjmeme stranou.
Zeleninu rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu, ochutíme kořením, event. osolíme, opepříme, přidáme trochu citronové šťávy. Pokud je nutné, rozředíme smetanou na vaření. Vše znovu rozmixujeme a ještě necháme projít varem.
Vložíme do omáčky maso zpět a pokud možno, necháme rozležet do druhého dne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé