(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky
Potřebné ingredience
Na vývar: kosti, ořez, zelenina....mo osobně dělám z kostky bujonu.\
\
Na nudle: vajíčko, hladká mouka asi 200g\
\
Na knedlíčky: 250g jater, 200g strouhanky, lžíce hl. mouky, stroužek česneku, lžíce másla/flory, lžička soli, 1/2lžičky majoránky, 1/2lžičky pepře, vajíčko.
Postup přípravy
Na nudle smícháme vajíčko s moukou, vyválíme na slabou placku a necháme proschnout. Pak rozkrájíme na pruhy a ty na nudle. \
\
Na knedlíčky vhodíme do mixeru játra po chvilce přidáme mouku a strouhanku, přendáme do mísy. Utřeme máslo se žloutkem, prolisovaným česnekem, solí, majoránkou a pepřem a přidáme do mísy. Z bílku ušleháme sníh a jemně vmícháme do směsi. \
\
Do vroucího vývaru nejprve zavaříme knedlíčky, které tvarujeme v navlhčených rukách (vaří se asi 8 minut), a pak nudle(vaří se 4min).
\
Na knedlíčky vhodíme do mixeru játra po chvilce přidáme mouku a strouhanku, přendáme do mísy. Utřeme máslo se žloutkem, prolisovaným česnekem, solí, majoránkou a pepřem a přidáme do mísy. Z bílku ušleháme sníh a jemně vmícháme do směsi. \
\
Do vroucího vývaru nejprve zavaříme knedlíčky, které tvarujeme v navlhčených rukách (vaří se asi 8 minut), a pak nudle(vaří se 4min).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé