(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rajská
Potřebné ingredience
Cibule, máslo, hladká mouka, loupaná sterilovaná rajčata z Penny-plechovka stojí 13 kaček ,kečup Heinz , jedna až dvě lžíce,nové koření , bobkový list , tymián, celý pepř , smetana, cukr, sůl,
Postup přípravy
Na másle zpěníme drobně nakrájenou menší cibulku,přidáme bobkový list , pepř, nové koření a špetku tymiánu, zasypeme hl.moukou a uděláme si cibulovou zásmažku, na tu vyklopíme plechovku sterilovaných rajčat, nebo protlak a podlijeme vodou a necháme tak 15 minut vařit. Pak omáčku přecedíme do čistého hrnce, dále vaříme ,dochutíme cukrem( poměrně dost) , trošinkou soli, kečupem , ..dávám jen trochu, nemělo by se ,ale mě tam schází....na závěr cmrdnu tak 100ml smetany a zahustím dle potřeby bud jíškou a nebo hl, moukou rozmíchanou v té smetaně.
podáváme s knedlíkem a nebo s těstovinami a vařeným hovězím masem , z vývaru uděláme výtečnou hovězí polévku... :-)
podáváme s knedlíkem a nebo s těstovinami a vařeným hovězím masem , z vývaru uděláme výtečnou hovězí polévku... :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé