Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Božské kuře

0.0
Božské kuře

Potřebné ingredience

1 ks Kuře 3 ks Rajčata 1 ks Cibule 1 ks Paprika 1 plechovka Žampiony Česnek 1 ks Smetana ke šlehání Tuk Máslo Bazalka Šalvěj Zázvor Muškátový oříšek Sůl Pepř

Postup přípravy

Na pánvi na oleji do zlatova orestujete naplátky nakrájenou cibuli, do té přidáte na kolečka nakrájený česnek. Když chytne lehounce zlatou barvu, přidejte rajčata, houby a žampiony. Nechte tak 5-6 minut orestovat, poté zalejte smetanou a odstavte (vyčkejte, až se spojí štáva ze zeleniny a smetany - poté odstavte).
Pekáč na dně vymažte lehce máslem, vložte do něj kuře či stehna, osolte, opepřete, ale jen lehce, pokud máte rádi pálivé, tak můžete více. A celé to zalijte směsí z pánve, přiklopte druhým pekáčem, a dejte péct do trouby dokud nebude kuře měkké - tak 60-90 minut při teplotě 180 °C.Podává se s kaší či bramborem a je to opravdu božské. Ta směs zeleniny se nejlépe dělá nejlépe ve woku, kde máte jistotu, že se vám nic nepřipálí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Scherill 23. 1. 2011, 13:49
kuře není maso??? *-) *-)Jsem přeci v oddelení bezmasých jídel,ne????? ,-) ,-)
lenkaan 7. 2. 2011, 20:56
@Scherill omlouvám se, opraveno - kuře je skutečně kuře (H). Lenka A. (F)
Hnědovláska 21. 1. 2011, 17:21
To je dobrý tip na oběd (Y) Právě přemýšlím,co z kuřecími stehny,mám je v mražáku několik ,-)
lenkaan 7. 2. 2011, 20:59
@Hnědovláska Přeji ať chutná :-$, Lenka A. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie