(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kynutý bramborák- pečený v troubě

Potřebné ingredience
50 dkg brambor vařených-studených,50 dkg brambor syrových,5 lžic hl.mouky,1 kostka droždí,na kvásek 1 lž.mouky a 1 lžičku cukru,2 vejce,130 ml mléka,5 str.česneku,1 lžíce majoránky,1 lžíce soli,trochu pepře,asi 20 dkg uzeného bůčku/nemusí být/.sádlo na vymazání pekáčku
Postup přípravy
Dáme si do hrnečku vykynout kvásek-z vlažného mléka,droždí,mouky a cukru.Do mísy nastrouháme najemno syrové brambory-vodu slijeme,nastrouháme vařené brambory, přidáme nakrájené maso ,pak vše ostatní + vykynutý kvásek-vše pořádně promícháme.Necháme 1 hodinu kynout..Vymažeme si pekáček-já přidala trochu škvarků,nalijeme vykynutou směs a dáme péct do trouby asi na 45 minut při teplotě 180C.PZ výborně chutná s kysaným zelím-recept mám od mojí maminky ,byli jsme doma 3 hladovci tak by ani nestačila klasické bramboráky na pánvičce pro nás péct.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

krišon
(upraveno)
12. 10. 2016, 19:04
To je klasika, kterou pekla moje babička, maminka, tetičky ... u nás se k němu dělala švestková omáčka tzv. merenda .... nekrájel se, trhal a každý kousek se omastil rozpuštěným sádlem ... či máslem ... tatínek si pak lehl na kanape a říkal, že je jako přecpaný hroch .... a taky tak vypadal ... děkuji, udělám v pátek
nahlásit

Dan.ka
(upraveno)
12. 10. 2016, 19:46
@krišon
Taky to znám. U nás se tomu říká krajkovice a nejlepší je k bramboračce...mňááám.

nahlásit