(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
KUŘE NA PROVENSÁLSKÝCH BYLINKÁCH
Potřebné ingredience
Kuře
Tuk
Cibule
Petržel, mrkev, celer
2 malé konzervy rajského protlaku
kečup
kuličky jalovce, bobkový list, celý pepř, nové koření, směs provensálských bylinek
česnek
Postup přípravy
1. Pekáček vymažeme tukem, na dno položíme nakrájenou cibuli, petržel, mrkev, celer
2. Celeru dáváme hodně, petržele a mrkve málo. Na zeleninu položíme osolené a opepřené porce kuřete.
3. Kuře přelijeme protlakem, přidáme i kečup 6-8 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, trochu kuliček pepře a nového koření.
4. Dále přidáme větší množství rozmačkaného česneku, směs provensálských bylinek a trochu podlijeme vodou. Chvíli dusíme a pak dopečeme.
Příloha: rýže, hranolky
2. Celeru dáváme hodně, petržele a mrkve málo. Na zeleninu položíme osolené a opepřené porce kuřete.
3. Kuře přelijeme protlakem, přidáme i kečup 6-8 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, trochu kuliček pepře a nového koření.
4. Dále přidáme větší množství rozmačkaného česneku, směs provensálských bylinek a trochu podlijeme vodou. Chvíli dusíme a pak dopečeme.
Příloha: rýže, hranolky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
moschus
(upraveno)
29. 12. 2007, 22:19
Tak takto kuře děláme doma jíž léta a nemá chybu .Jednou jsem zkusila přidat i smetanu a bylo taky