(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Domažlická buchta
Potřebné ingredience
20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru krupice, 4 vejce, 1 dcl vlažné vody, 1 dcl oleje, 1 prášek do pečiva, 1 litr mléka , 3 vanilkové pudinky, 6 lžic cukru krupice, 3 lžíce cukru moučka, 3 kelímky kysané smetany a skořicový cukr.
Postup přípravy
Těsto připravíme z mouky, cukru, vajec, vody, oleje a prášku do pečiva. Pak si uvaříme 1 litr mléka + 3 vanilkové pudinky (můžete použít jakýkoliv pudink, já nejradši používám jahodový)+ 6 lžic cukru. Horké nalijeme na těsto a upečeme. Pak smícháme 3 kysané smetany a 3 lžíce moučkového cukru a pomažeme touto směsí horkou buchtu. Nakonec posypeme skořicovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé