Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Zákusek AMBASADOR

0.0
Zákusek AMBASADOR

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 16dkg cukru, 16dkg pol. mouky, 1 prášek do pečiva. Náplň: 5 žloutků, 30dkg cukru, 6dcl mléka, 2 vanilkové pudinky, rum, 2 hery, 3 lžíce kakaa, 2 hrsti nasekaných ořechů, 1/2 tabulky čokolády na vaření, rozpuštěná čokoláda na ozdobu.

Postup přípravy

Těsto: vejce a cukru ušleháme do pěny potom přidáme mouku s práškem do pečiva, pečlivě promícháme a nalejeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem. Pečeme zhruba 10-15minut dorůžova. Potom necháme piškot dobře vychladnout.

Náplň: utřeme žloutky s cukrem, v mléce rozmícháme pudinky vše svaříme až vznikne tuhá hmota. Necháme ji pořádně vychladit. Potom utřeme 2 hery a pomalu přidáváme vychladlou hmotu (nejlépe po lžících a pořádně utřeme). Nakonec přidáme rum - dle chuti, dávám cca 1 štamprli.

Tuto náplň rozdělíme na dva díly: Do 1. dáme 3 lžíce kakaa + 2 hrsti nasekaných oříšků. Do 2. lehce zamícháme hoblinky z 1/2 tabulky čokolády na vaření.

Na upečený piškot prvně rozetřeme náplň č. 1 a potom náplň č. 2, necháme pořádně ztuhnout. Nakonec ozdobíme rozpuštěnou čokoládou - nepravidelné útvary, různé čárky, mřížky, dle vlastní fantazie.

Skvělá pochoutka ke kafíčku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

irena49 6. 2. 2011, 15:46
Je vynikající (Y) (Y) (Y).Dělala jsem na oslavu (^) a všem moc chutnal. (L) (L) Díky moc za skvělý receptík. (C) (C) (C) (C) (C) (L) (F) (F) (F)
kvítko71 9. 3. 2011, 11:44
@irena49 Je to luxusní zákusek a hlavně velmi jemný, ne moc sladký. Všem doporučuji (Y) (Y) (Y) (L) (^)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie