(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Rychlý univerzální piškotový korpus-recept po babičce
Potřebné ingredience
vejce , polohrubá mouka , cukr krupice ,voda , olej , kypřící prášek (je-li těsto dobře vyšlehané,nemusí být).Na tento recept nemusíme mít přesné kuchyňské váhy,stačí i dvouramenné po babičce.
Postup přípravy
Děláme-li bublaninu s ovocem na klasickou velikost plechu-použijeme 5 vajec.Jako základ na jiné řezy a zákusky-ze 4 vajec.Na roládu-ze 3 vajec.MNOŽSTVÍ:použijeme tolik cukru,kolik váží všechna vejce i se skořápkou,mouky bude kolik váží vejce i se skořápkou mínus jedno,kolik je vajec - tolik lžic vody a tolik lžic oleje.Ušleháme vejce,přidáme po lžicích postupně vodu a olej.Potom cukr a nakonec pomalu přisypeme mouku s rozmíchaným kypřícím práškem.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.Pečeme při 200°C,dokud není špejle po píchnutí do piškotu suchá.Pečeme-li piškot na roládu,dáme na plech pečící papír.Ještě vlažné vyklopíme a pomocí utěrky srolujeme.Až úplně vystydne,narovnáme , sundáme papír a můžeme plnit připraveným krémem.TIP: místo 2 dkg cukru můžeme dát vavilkový cukr.
Vejce šleháme v el. šlehači.Přidáme po lžicích vodu a olej.Potom cukr a nakonec pomalu přisypeme mouku.
Najijeme na vymazaný a vysypaný plech.Děláme-li bublaninu,poklademe očištěným a dobře okapaným ovocem.Máme -li velké ovoce,pokrájíme ho.Pečeme při 200°C.
Tohle je varianta ze 4 vajec,v mých předchozích receptech "Kleprlík"
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé