Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Bílé fazolky v rajské omáčce

0.0
Bílé fazolky v rajské omáčce

Potřebné ingredience

Olej, cibule, 1/4 sáčku zmrazené zeleniny pod svíčkovou (kořenová zelenina),1 lžíce hladké mouka, pasírovaná rajčata - jedna krabičky, voda, koření - 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, bobkový list, kousíček skořice celé, sůl, cukr a citronek na dochucení. menší polovina balíčku bílých fazolek

Postup přípravy

Na několik hodin namočíme fazolky do vody. Potom cca 1 hodinku vaříme.

Do hrnce dáme trochu oleje a osmažíme na něm cibuli. Když je malinko zlatavá, tak přisypeme kořenovou zeleninu ze sáčku a orestujeme. Pak přidáme mouku (záleží na požadovaném množství a hustotě omáčky) a opět orestujeme. Nakonec přidáme pasírovaná rajčata zalijeme horkou vodou. Přidáme kuličky pepře a nového koření, bobkový list, skočici. Necháme asi půl hodinky vařit (občas promícháme) dokud není zelenina úplně měkká. Potom omáčku přelijeme skrz sítko a zeleninu buď propasírujeme skrz něj a nebo rozmixujeme v mixeru. Přilijeme k omáčce a opět přivedeme k varu. Dochutíme cukrem (my máme rádi hodně sladkou), solí a citronkem.
Uvařené fazolky slijeme a přidáme do omáčky. Necháme cca ještě 5 minut povařir a můžeme podávat. Kdo má rád párky, může si je tam přidat - pokrájené na větší kusy. DOBROU CHUŤ!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie