(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Šlehačkové řezy pod pařížskou peřinou
Potřebné ingredience
4 celá vejce, 250g krystalu, 250g hl. mouky, pr. do pečiva, 250 ml 33% smetany, na krém: 500ml 33% smetany (obyčejná nebo pařížská), 2 ztužovače šlehačky, moučkový cukr (4 lžíce), hrnek uvařené silné kávy, může být trochu rumu, strouhaná čokoláda, oříšky
Postup přípravy
4 žloutky a cukr kryystal vyšlehám, přidám mouku s kypř. práčkem + přidávám smetanu 250ml. vyšlehám sníh z 4 bílků a přidám do ušlehaného těsta. Dám péct na vymaštěném a vysypaném plechu, až korpus zezlátne.
Mezitím si uvařím hrnek kávy do které můžu dát 2 lžíce rumu. jakmile budem plát upečený, vyšlehám si smetanu 500ml se ztužovačem a cukrem moučkou. Až plát vychládne propíchám vidličkou a přeliju kávou. na to dám vyšlehanou smetanu a můžu posypat oříšky nebo nastrouhanou čokoládou.
Mezitím si uvařím hrnek kávy do které můžu dát 2 lžíce rumu. jakmile budem plát upečený, vyšlehám si smetanu 500ml se ztužovačem a cukrem moučkou. Až plát vychládne propíchám vidličkou a přeliju kávou. na to dám vyšlehanou smetanu a můžu posypat oříšky nebo nastrouhanou čokoládou.
upečený plát
upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
16. 1. 2011, 6:22
to bude dobrota