(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
růže z čokolády-příprava na dort

Potřebné ingredience
čokoláda,glukoza,voda,cukr
Postup přípravy
recept je na hnědou hmotu(bílá se dělá podobně jen díky velkému množství tuku v čokoládě je průběh konečného zpracování dost odlišný).......hnědá čokoládová modelovací hmota..30ml vody+30g cukru-povařit asi tak 0,5min a odstavit z plotny pak přidat 100g glukozy(konzistence medu) a nechat vychladnout na cca na 40 stupňů-mezitím si rozpustit 300g čokolády-(já používám martini) v mikrovlnce,ale opatrně zahřívat opravdu jen po vteřinách a promíchávat-čokoláda když se rozpustí není teplá a do rozpuštěné čokolády nalít tu cukrovo-glukozovou směs a míchat dokud se nezačne hmota oddělovat od misky..pak přendat na mikrotenovou folii a nechat tak 1/2 hodinky odpočinout a pak propracovat a znovu nechat troch ztuhnout-pak dát do mikroténového sáčku a je hotovo..skladovat při pokojové teplotě...při dalším použití znovu propracovat...tak snad je to srozumitelné :-))...

..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
24. 6. 2013, 20:07
proč to taky neumím??!!!!
chci se zeptat, jestli glukoza se dá nahradit pšeničným sirupem?





nahlásit
laskonka333
(upraveno)
24. 6. 2013, 19:25
Zlaté ručičky ktoré dokážu niečo takéto sú nádherné



nahlásit
Andruš5
(upraveno)
24. 6. 2013, 17:43
nádherné
... Chtěla bych se zeptat, zda je čokoláda, kterou používáte chuťově dobrá? Děkuji




nahlásit

jeremy
(upraveno)
10. 3. 2011, 15:58




nahlásit

andol
(upraveno)
19. 1. 2011, 10:12










nahlásit

darinka30
(upraveno)
14. 1. 2011, 21:50





nahlásit
JarmilaJ2
(upraveno)
14. 1. 2011, 12:17






nahlásit
jajka5
(upraveno)
14. 1. 2011, 8:38
úžasné, podrobnější recept by nebyl? Myslím na hmotu





















nahlásit

aduš2009
(upraveno)
14. 1. 2011, 11:04
@jajka5
děkuji za hodnoceníčko a recept je na hnědou hmotu..30ml vody+30g cukru-povařit asi tak 0,5min a odstavit z plotny pak přidat 100g glukozy(konzistence medu) a nechat vychladnout na cca na 40 stupňů-mezitím si rozpustit 300g čokolády-(já používám martini) v mikrovlnce,ale opatrně zahřívat opravdu jen po vteřinách a promíchávat-čokoláda když se rozpustí není teplá a do rozpuštěné čokolády nalít tu cukrovou směs a míchat dokud se nezačne hmota oddělovat od misky..pak přendat na mikrotenovou folii a nechat tak 1/2 hodinky odpočinout a pak propracovat a znovu nechat troch ztuhnout-pak dát do mikroténového sáčku a je hotovo..skladovat při pokojové teplotě...při dalším použití znovu propracovat...tak snad je to srozumitelné
..pokud budete chtít i postup na bílou tak napišteje to hodně podobné,ale díky velkému množství tuku v čokoládě je konečný postup dost odlišný..Hedvika

nahlásit

vevey
(upraveno)
14. 1. 2011, 8:21



nahlásit

saxyna
(upraveno)
13. 1. 2011, 18:19
to je hustý.. to chci taky umět :D
nahlásit