(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
RYCHLÁ DÝNĚ S NIVOU (nebo bez ní :-)))
Potřebné ingredience
dýně hokkaidó ***
olivový olej ***
niva nebo tvrdý sýr nebo jen sůl a třeba bylinky....
Postup přípravy
Je to tááááák jednoduché.... jako ten rychlo-lilek, co mám níže (vlastně jsem zkusila variaci na toto lilkové téma a chytlo se :-)))
Dýně se pořádně omyje (hokkaidó se nemusí loupat, kůra změne), uřízne se patřičná část, vydlabe vnitřek se semínky a dužina se naplátkuje.
Plech se vymaže olivovým olejem a dýně se tam v jedné vrstvě poklade, posype strouhanou nivou (nebo sýrem, nebo jen potře olejem a posolí, posype bylinkami atp) a cca 20 minut peče na 200 C v troubě.
Pak už se to jenom vyndá a až to trochu (nebo i úplně) vychladne, tak se to sní :-))))
Dýně se pořádně omyje (hokkaidó se nemusí loupat, kůra změne), uřízne se patřičná část, vydlabe vnitřek se semínky a dužina se naplátkuje.
Plech se vymaže olivovým olejem a dýně se tam v jedné vrstvě poklade, posype strouhanou nivou (nebo sýrem, nebo jen potře olejem a posolí, posype bylinkami atp) a cca 20 minut peče na 200 C v troubě.
Pak už se to jenom vyndá a až to trochu (nebo i úplně) vychladne, tak se to sní :-))))
Připravíme si suroviny...
... omytou dýni vydlabeme...
... nakrájíme ...
... naskádáme na vymaštěný plech...
... posypeme sýrem, upečeme (20 minut na 200, cca) a servírujeme.
Varianta bez-sýrová: plátky se potřou olejem, posolí (příp. posypou bylinkami, nejlíp čerstývmi), upečou a tjedí teplé nebo i vychladlé.
Hokkaidó je velmi mírně nasládlá, naslano to má zvláštní jemnou slano-sladkou chuť. Jsem toho schopná sníst plech... když mne holčičky nepředběhnou :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
VASJA
(upraveno)
11. 10. 2016, 20:32
Moc děkuji za receptik-jednoduché a moc dobré! vyzkoušeno s eidamem i s nivou-oboji supr!
RomcaSM
(upraveno)
24. 1. 2008, 22:02
Tak se chystám ukuchtit dýni dle vašeho receptu jsem ráda, že jsem něco našla jak na dýni (kterou mám zrovna doma). Jukla jsem a i ostatní vaše recepty jsou super , jednoduché a celkem (snad) zdravé . Díky
artep
(upraveno)
18. 4. 2008, 16:54
@RomcaSM
děkuju (i když se zpožděním )
Vlčata
(upraveno)
30. 11. 2007, 22:29