>>> Hovězí guláš
Potřebné ingredience
** hovězí maso ** tuk (olej, sádlo nebo Cerest sofg..) ** 1-2 cibule ** 2 strouž. česneku ** červená slad.ml. paprika ** 2ČL hořčice ** sůl ** pepř ** hl.mouku
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme hořčici, rozdrcený česnek, sůl a zamícháme. Dáme do lednice na chvíli odležet (třeba na 1/2hodiny. Když nemám čas nedávám). Pak si v tlakovém hrnci na rozpáleném tuku osmažíme do zlatova na jemno nakrájenou cibuli, přidáme ml. papriku ihned zamícháme, zpěníme na 2sec. a ihned dáme maso. Pokud by jsem ml.papriku déle smažili na tuku, zhořkla by. Maso restujeme až je zatáhlé, zalejeme vroucí vodou a trošku posolíme, můžeme přidat malý kousek masoxu. Kdo dal málo papriky (guláš je světlý) , může nyní přidat. Dáme vařit přibližně30-40min (záleží na masu a velikosti kostiček). Až je maso uvařené, trošku šťávu z hrnce si odeberueme do hrníčku a necháme ji vychladnout. Do této šťávy potom uděláme záklechtku z hl.mouky, kterou vlejeme do hrnce a povaříme 2-3min. Pak už jen dochutíme solí, podravkou popř. pepřem
Na druhý den si na guláši pochutnáte ještě více neboť bude odležený. Přeji dobrou chuť.
PŘÍLOHY: houskový knedlík nebo čerstvý chléb.
Na druhý den si na guláši pochutnáte ještě více neboť bude odležený. Přeji dobrou chuť.
PŘÍLOHY: houskový knedlík nebo čerstvý chléb.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
9. 1. 2011, 14:12
jo přesně tak dělám guláš,zdá se mi lepší když se to zadělá tou šťávou a ne jen vodou,je moc dobrý
Katy
(upraveno)
9. 1. 2011, 14:33
@lidare
Já už jinak nedělám šťávu pod jakékoliv maso. Ať už se jedná o hovězí plátky, nebo přírodní vepřové atd. Přišla jsem na to sama, že chuťově je to mnohem lepší než tam přidat studenou vodu s moukou. Děkuji, že jste napsala