(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Pomazánka z bílého TOFU

Potřebné ingredience
200g bílého TOFU, zeleninový vývar, 3 stroužky česneku, 2 cibule, sůl, pažitka, sezamový BIO olej, Tamari omáčka 1 lžička.
Postup přípravy
Na oleji si orestujeme cibulku a česnek. Poté přidáme nadrobené TOFU a zalijeme 200 ml zeleninovým vývarem, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Potom vezmeme tyčový mixér a vše umixujeme v hladkou kaši, nakonec vmícháme pažitku nebo petrželku. Během mixování sledujeme chuť, když je ještě chuť nevýrazná, tak přidáme TAMARI omáčku a sůl. Mažeme na doma upečený nejlépe kváskový chléb.
____________________________________________________________________________________
TOFU
je vlastně sojový sýr nebo tak trochu tvaroh. Tofu se dále upravuje, ve své podstatě se používá všude tam, kde maso. Má vysoký obsah bílkovin. Další výhodou je to, že neobsahuje tzv. nasycené mastné kyseliny a cholesterol jako právě živočišné produkty a maso. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny a dostatek vlákniny, hořčík, vápník, železo a vitamíny skupiny B. Navíc soja obsahuje tzv. fytoestrogeny, což jsou látky, které upravují hormonální nerovnováhu, zjistilo se, že u žen snižují výskyt rakoviny prsu a chrání před osteoporózou a zmírňují průběh menopauzy.
____________________________________________________________________________________
TOFU
je vlastně sojový sýr nebo tak trochu tvaroh. Tofu se dále upravuje, ve své podstatě se používá všude tam, kde maso. Má vysoký obsah bílkovin. Další výhodou je to, že neobsahuje tzv. nasycené mastné kyseliny a cholesterol jako právě živočišné produkty a maso. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny a dostatek vlákniny, hořčík, vápník, železo a vitamíny skupiny B. Navíc soja obsahuje tzv. fytoestrogeny, což jsou látky, které upravují hormonální nerovnováhu, zjistilo se, že u žen snižují výskyt rakoviny prsu a chrání před osteoporózou a zmírňují průběh menopauzy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
18. 3. 2008, 10:36
Soni dobrý den,omlouvám se,ale prosím o radu
Nevíte od kdy se může tofu podávat dětem(máme 14měsíců).A pak, v obchodě jsem narazila i na tofu např. s uzenou příchut í(fakt dobrota),ale je zdravé stejně jako to neochucené(to naše starší dětičky moc nemusí!!!).A pak můžete mi trošičku přiblížit co to je omáčka Tamari?Teprve začínám a fakt netuším
Předem moc děkuji!!!Ilona


nahlásit

šutynka
(upraveno)
18. 3. 2008, 11:05
@
Odpovídám za Soňu(doufám,že se nebude zlobit)Tamari je prý lepší než sójová omáčka,dobrá na zažívání,přidávám trochu i do polévek.Já bych řekla,že tofu tak od 1,5roku
nevím jistě,je to luštěnina tak vyzkoušet,aby nenadýmala,uzené je mňamka,ještě kupuju zeleninové a kořeněné



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
18. 3. 2008, 11:38
@šutynka
Marcelko děkuju za informaci
a za OCHOTU!!!!


nahlásit
sonka
(upraveno)
19. 3. 2008, 18:28
@
Marcelka mi mluví z duše
Jinak tofu lépe v biokvalitě, jen tak je jistota, že nebylo geneticky modifikováno a chemicky ošetřováno.
) Jinak soja je alergen, takže u dětí opatrně.


nahlásit