(recept
si oblíbilo 610 návštěvníků)
FANTASTICKÉ KUŘECÍ ROLÁDKY
Potřebné ingredience
Kuřecí prsa, sůl, pepř, máslo, olivový olej, citronová šťáva, strouhanka, strouhaný eidam, mletá sladká paprika.
Postup přípravy
Naříznutá a naklepaná kuřecí prsa osolíme. V jedné misce si připravíme směs z rozpuštěného másla a prolisovaného česneku a v druhé misce strouhanku smíchanou s pepřem a nahrubo nastrouhaným eidamem. Maso nejprve vymácháme v másle a poté z obou stran obalíme ve strouhankové směsi. Zarolujeme a klademe jednu vedle druhé do pekáče vytřeného olivovým olejem nebo na plech vyložený pečicím papírem. Každou roládku lehce poprášíme paprikou, poklademe máslem a zalejeme citronovou šťávou (ta se nesmí vynechat, dělá tu jedinečnou chuť...)
Množství česneku a citronu dávám tak nějak intuitivně - záleží samozřejmě na každého chuti ,-)
Nechám nejprve zapéct 10 minut při 200 stupních, pak ztlumím na 160 a peču cca 50 minut. Půl hodiny až hodinu pak ještě nechám dojít ve zbytkovém teple... samozřejmě se musíte řídit zkušenostmi s vlastí troubou.
Citronové šťávy já osobně dávám na 4 porce (4 menší kuřecí prsa) z jednoho malého citronu.
Recept jsem kdysi viděla v pořadu Prostřeno, od té doby dělám i na oslavách a má velký úspěch... Mám vyzkoušeno i z králičího a krůtího masa a všechny jsou vynikající.
Skvělá je i zastudena nakrájená na plátky třebas s bagetou.
Množství česneku a citronu dávám tak nějak intuitivně - záleží samozřejmě na každého chuti ,-)
Nechám nejprve zapéct 10 minut při 200 stupních, pak ztlumím na 160 a peču cca 50 minut. Půl hodiny až hodinu pak ještě nechám dojít ve zbytkovém teple... samozřejmě se musíte řídit zkušenostmi s vlastí troubou.
Citronové šťávy já osobně dávám na 4 porce (4 menší kuřecí prsa) z jednoho malého citronu.
Recept jsem kdysi viděla v pořadu Prostřeno, od té doby dělám i na oslavách a má velký úspěch... Mám vyzkoušeno i z králičího a krůtího masa a všechny jsou vynikající.
Skvělá je i zastudena nakrájená na plátky třebas s bagetou.
Jako přílohu máme nejraději bramborovou kaši a kvašenou zeleninu, nebo šťouchané brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
15. 1. 2016, 19:42
Paluna
(upraveno)
4. 6. 2015, 22:47
kkaminka
(upraveno)
4. 6. 2015, 13:27
Chutná celé rodině
74Martina
(upraveno)
20. 5. 2015, 16:12
tohle dělám hodně často,je to úúúúžasně žravé
laskonka333
(upraveno)
23. 6. 2014, 15:32
P.A.V.L.A
(upraveno)
22. 6. 2014, 14:59
PetraRol
(upraveno)
22. 6. 2014, 14:50
krejcatko
(upraveno)
22. 6. 2014, 13:12
Dobrý den, tak u nás vynikající a to se mi jen tak něco nepovede Děkuji,budu dělat častěji
Slunečnice
(upraveno)
15. 11. 2013, 9:10
Dobré ráno, tak včera jem s velkou slávou vyzkoušela, ale bohužel to naše očekávání nesplnilo, ta příchuť kyselého citronu nechutnala nikomu a tak nějak celkově to nebylo ono.
jaja.m
(upraveno)
7. 7. 2012, 13:19
Určitě zkusím, dělám kuřecí prsíčka s tymiánem a peče se to s šalotkou pokapanou citronem. A kuřecí a citronová příchuť je fakt mňam.
ivahouba
(upraveno)
7. 7. 2012, 11:50
Vynikajici a da se nachystat predem. Rolky jsem delala z krutiho masa, dala jsem na platek obaleny ve strouhance se syrem platek sunky a 2 prouzky nivy, po zapeceni trochu podlila. Obed byl skutecne vyborny. Doporucuju vyzkouset. Diky za recept. Clovek se k Prostreno nevraci, zato v MMB hleda dobry a osvedceny recept porad
Ramb.ík
(upraveno)
20. 5. 2012, 14:29
bóóómba recept , zvlášť ten citron tam nemá chybu - já sice použila v nouzi limetku ,a příště dáme s citronkem
manhartici
(upraveno)
15. 4. 2012, 17:05
DOBRÝ DEN, DNES BYLO K OBĚDU A OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ, NEDĚLÁM NAPOSLEDY...
šubka
(upraveno)
11. 3. 2012, 10:58
Právě jsem dala do truouby, už se nemůžu dočkat až to bude hotový, dík za recept
vendulik
(upraveno)
24. 2. 2012, 11:22
Tak jsem se do toho také dnes pustila akorát než jsem se stihla juknout do receptu, tak jsem eidam nastrouhala na jemno a zbytek másla jsem vylila, pak jsem si všimla že se tím má ještě pokapat no tak snad to bude taky dobré, vypadá to pěkně už se to peče. Tak jsem zvědavá. Děkuji za zajímavý recet
MatildaH
(upraveno)
5. 6. 2012, 13:40
@vendulik
Myslím, že to na chuti neubralo, aspoň tam bylo méně tuku, někdy je toho másla v tom sosu opravdu hodně...
evakycek
(upraveno)
18. 2. 2012, 12:18
výborný receptík děkuji
jansemi
(upraveno)
12. 2. 2012, 22:28
Ako to servírujete na oslavách? Takto s kašou je to super ako obed nedeľný, no na oslave by to chcelo niečo originálnejšie, tak by som sa arada inšpirovala. Dík.
MatildaH
(upraveno)
22. 2. 2012, 18:32
@jansemi
Na oslavě servíruji klasicky s bramborovou kaší a zelným salátem, k tomu většinou dělávám dýňovou polévku z hokaidó
lang
(upraveno)
12. 2. 2012, 18:56
Markéto, pečete celou dobu odkryté? Marcela
MatildaH
(upraveno)
22. 2. 2012, 18:30
@lang
Ano, celou dobu odkryté.
makyb
(upraveno)
3. 2. 2012, 13:08
chvála pro jmenovkyni je to rychlovka a výsledek je je super. Jen jsem neměla eidam, tak jsem to dělala s nivou.Myslím, že různým kombinacím se meze nekladou, klidně se může použít, co komu chutná. Děti se olizovali až za ušima. Díky
jansemi
(upraveno)
28. 12. 2011, 20:21
Poprosím, to tou citronovou šťavou polejeme roládky alebo len podlejeme zo spodu? Dík.
MatildaH
(upraveno)
2. 2. 2012, 13:06
@jansemi
Šťávou se roládky polévají