(recept
si oblíbilo 145 návštěvníků)
Pizza rohlíky
Potřebné ingredience
Suroviny: 200 ml vody 4 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžička pizza koření 1 vejce 200 g pizza mouky 290 g hladké mouky 1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí 1 lžička cukru
Postup přípravy
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělte na 2 díly a z každého vyválíme obdélníky o velikosti cca 30 x 20cm. Jeden pomašlujeme kečupem, můžeme posypat strouhaným sýrem, dáme plátky anglické slaniny a přiklopíme druhým obdélníkem.
Rádýlkem nebo nožem nakrájíme asi 1 cm proužky, které stočíme a přeneste na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Necháme pod utěrkou kynout cca 30 minut.
Pak pomašlujeme rozkvedlaným vejcem, posypeme hrubou solí, mákem, sezamem, sladkou paprikou apod. a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 170°C / cca 18 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Jsou výborné... Už pečeme z dvojité dávky.
Těsto dávam zadělat do domácí pekárny...
Recept je vyzkoušený podle receptu z Dáma.cz
Rádýlkem nebo nožem nakrájíme asi 1 cm proužky, které stočíme a přeneste na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Necháme pod utěrkou kynout cca 30 minut.
Pak pomašlujeme rozkvedlaným vejcem, posypeme hrubou solí, mákem, sezamem, sladkou paprikou apod. a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 170°C / cca 18 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Jsou výborné... Už pečeme z dvojité dávky.
Těsto dávam zadělat do domácí pekárny...
Recept je vyzkoušený podle receptu z Dáma.cz
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
27. 11. 2015, 12:56
nikolletav
(upraveno)
8. 4. 2012, 21:36
Martí, tak rohlíky jsou super, ted jsem dopekla , dělala jsem jen z hladké mouky, děkuji
kakousek
(upraveno)
30. 3. 2012, 20:23
dneska jsem zkusila a jsou vážně "jedlé" a mňamózní moooooc děkuji za super recept, určitě jsem je nedělala naposledy
Blanik123
(upraveno)
27. 7. 2011, 10:03
Pekla jsem včera. Měla jsem 15 rohlíků a jenom se po nich zaprášilo. Dneska peču znova. Děkuji za recept. Je super
Ketysi
(upraveno)
15. 2. 2011, 14:32
Děkuji Martinko za recept.Byla jsem pohodlná tak jsem dělala z listového těsta a bylo to mňam opravdu výborné.Díky
Vera N
(upraveno)
31. 1. 2011, 13:26
To vypadá zajímavě. Určitě vyzkouším.
marky18
(upraveno)
30. 1. 2011, 23:36
To vypadá skvěle!! Díky za tip!!! Markéta D
mil4a
(upraveno)
30. 1. 2011, 8:43
Tak včera upečeno a hned sežráno .Výborné Pekla jsem jen z hladké mouky.Jen požaduje více anglické
vailandova
(upraveno)
28. 1. 2011, 23:57
Martinko děkuji za recept,dnes jsem dělala a byly vynikající a nesehnala jsem tu Pizza mouku a udělala jsem to celé jen z hladké a byly i tak opravdu vynikající
elinaty
(upraveno)
23. 1. 2011, 22:23
Tak jsem je dneska dělala z listového těsta a jsou úžasnééééé , určitě i méně pracnější než z kynutého, určitě je zase udělám na blížící se oslavy , děkuji za skvělý nápad
Cibetecka
(upraveno)
23. 1. 2011, 20:42
Asi dělám něco špatně Dělala jsem rovnou z dvojité dávky a měla jsem cca 9 rohlíků(sice přes celý plech), ale přijde mi to málo Tak nevím kde jsem udělala chybu Ale chuťově super, všichni se olizovali, takže určitě budu dělat zase, jen se nám trošku prodraží
Macek2
(upraveno)
31. 1. 2011, 21:26
@Cibetecka
Paní Kateřino, souhlasím s paní Janou. Je možné, že málo vykynulo těsto. Spíše chyba droždí...Nechte ty rohlíky pak vykynout ještě na plechu. Já je dělám také už jen z dvojité dávny a je jich hodně a jsou velké...Ale bohužel.... Nejsou moc dlouho... Jen jednou jsme ochutnali, jak chutnají druhý den. Jinak se po nich vždycky zapráší...
mil4a
(upraveno)
30. 1. 2011, 8:44
@Cibetecka
Asi vám těsto málo nakynulo.Nechte minimálně půl hod kynout a pak ještě půl hod rohlíky na plechu.Já měla 12 z jedné dávky.
cdka
(upraveno)
20. 1. 2011, 14:22
Zrušený účet
(upraveno)
20. 1. 2011, 10:16
Nemůžu nikde sehnat tu mouku a Globus daleko tam nejezdíme Zkoušel někdo jen z hladké
Macek2
(upraveno)
20. 1. 2011, 16:03
@
Paní Ivano, zkuste mrknout třeba v Kauflandu, v Tesku nebo nějakém jiném velkém obchoďáku. Třeba budete mít tam úspěch...
kopa
(upraveno)
17. 1. 2011, 15:08
Tak v neděli odpoledne jsem vytáhla z trouby 14 rohlíků a v neděli večer nebyl ani jeden. Děkuji za super recept, jsou opravdu výborné.
lazenacka10
(upraveno)
11. 1. 2011, 15:31
Jsou užasné ,fotečku mám v albu povedli se super..Jsou velice dobré a určitě nejsou u nás naposledy .Děkuji za receptík Jarka
evicela
(upraveno)
6. 1. 2011, 16:32
výborný recept a ještě bych poradila těm kterým se nechce dělat s těstem, lze s uspěchem udělat i z kupovaného listového těsta, postup stejný.
lenavackova
(upraveno)
6. 1. 2011, 16:52
@evicela
díky
zdenka54
(upraveno)
6. 1. 2011, 15:11
Jsou fantastické mívám jich tak 15 a sní se na posezení (ve třech)
Macek2
(upraveno)
6. 1. 2011, 20:19
@zdenka54
Jo jo, také to u nás vždycky tak dopadne. Jen se po nich zapráší... Tentokrát byly větší, bylo jich 10, ale byly prostě úžasné
zuzka89
(upraveno)
5. 1. 2011, 21:40
vypadají skvěle, včera jsem přemýšlela, že zase udělám nějaké domácí peečivo a tohle vypadá báječně
GREPIK
(upraveno)
5. 1. 2011, 15:15
zítra je hned vyskouším jen nechápu,jak nařežeme 1 cm proužky nemohla by jste dát obrázkový postup
Macek2
(upraveno)
5. 1. 2011, 16:14
@GREPIK
Paní Andreo, tak až tak podrobně jsem to nefotila Ale je to vážně jednoduché. Na vále vyválíte dva díly těsta. Na tu jednu namažete ten kečup, posypete strouhaným sýrem a poskládáte slaninu. Pak na to položíte druhý plát těsta. Já to trochu připlácla, aby se to přilepilo Pak jsem nožem nakrájela proužky - tentokrát asi 2cm. Vyšlo mi jich 10. A pak jsem je zatočila "do vrtule" a dala na plechy. Pekla jsem raději na dvou plechách, aby měli ty rohlíky dost místa na vykynutí. Když jsem je dala na plech, přikryla jsem je utěrkou a ještě půl hodiny nechala kynou. Pěkně se zvedly. A pak jsem je šoupla do trouby. Tam ještě trochu nakynuly. Pekla jsem oba plechy najednou v horkovzdušné troubě. Jen jsem je asi v půlce pečení prohodila. Aby byly stejně pečené...
luccka
(upraveno)
5. 1. 2011, 15:03
Vypadá to lákavě