Výborná rychlovka - kakaová buchta s tvarohem
Potřebné ingredience
Jednoduchá, rychle připravená a přesto chutná a vláčná buchta.
Postup přípravy
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
suroviny na těsto
suroviny na náplň
Vyšleháme tvarohovou náplň - možná se bude zdát řídká, ale nechte chvíli odležet a pudinkový prášek lehce nabyde.
Vymícháme kakaové těsto.
Necháme si stranou necelý 1 hrnek těsta, zbytek vylijeme na pečícím papírem vyložený pekáč. Tvarohovou náplň postupně lijeme na těsto, pomalu, já liju přes lžíci.
Náplní pokryjeme celý povrch.
Celý povrch pocákáme zbylým těstem cik cak. Pečeme cca 30-40 min. na 170°C.
A čerstvě upečeno. Můžeme posypat cukrem pudrem na povrchu.
A už začíná mizet...
detail řezu na plechu
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé