Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 102 návštěvníků)

***VÝBORNÝ VRSTVENÝ DORT S MARGOTKOU A JABLKY***

0.0
***VÝBORNÝ VRSTVENÝ DORT S MARGOTKOU A JABLKY***

Potřebné ingredience

3 VĚTŠÍ JABLKA, 1X SKOŘICOVÝ CUKR. TĚSTO: 1 HRNEK POLOHRUBÉ MOUKY, 1/2 HRNKU CUKRU, 1/2 PRÁŠKU DO PEČIVA, 1 HRNEK MLÉKA, 1/4 HRNKU OLEJE, 1 VEJCE. kRÉM: 3 dcl MLÉKA, 1 VANILKOVÝ PUDINK, 1 VANILKOVÝ CUKR, CUKR MOUČKA A RUM DLE CHUTI, 15 dkg MÁSLA. NA POSYP 1 TYČINKU MARGOT.

Postup přípravy

Na dno dortové formy dáme na hrubo nastrouhaná oloupaná jablka ( asi do výšky 1 cm ). Posypeme skořicovým cukrem. ( obr.1 )

Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a nalijeme na nastrouhaná jablka. ( obr.2 )

Pečeme asi půl hodinky na 180 stupňů. ( obr. 3 )

Upečený korpus vyklopíme z formy tak, že těsto je vespod a nastrouhaná jablka navrchu. Korpus se tedy skládá zatím ze 2 vrstev. 1. je upečené těsto, 2. jsou strouhaná pečená jablka. Šlo mi to velmi snadno, mám silikonovou dortovou formu, ale mám vyzkoušeno, že to jde snadno i s obyčejnou dortovou formou. ( obr.4 )

Než se korpus upeče a vychladne, uvaříme si ve 3 dcl mléka jeden pudink, který dáme vychladnout. Vychladlý ušleháme s máslem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a rumem dle vaší chuti, až vznikne hladký krém. Krémem potřeme vychladlý korpus. Je to vlastně 3. vrstva dortu. Tu pak posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot, což je 4. a poslední vrstva dortu. ( obr.5 )

Celý dortík necháme v lednici pořádně vychladnout, pak teprve podáváme. Je výborný a osvěžující. Určitě s ním sklidíte doma úspěch:-). ( obr. 6 )

Na dno dortové formy dáme na hrubo nastrouhaná oloupaná jablka ( asi do výšky 1 cm ). Posypeme skořicovým cukrem. ( obr.1 )

Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a nalijeme na nastrouhaná jablka. ( obr.2 )

Pečeme asi půl hodinky na 180 stupňů. ( obr. 3 )

Upečený korpus vyklopíme z formy tak, že těsto je vespod a nastrouhaná jablka navrchu. Korpus se tedy skládá zatím ze 2 vrstev. 1. je upečené těsto, 2. jsou strouhaná pečená jablka. Šlo mi to velmi snadno, mám silikonovou dortovou formu, ale mám vyzkoušeno, že to jde snadno i s obyčejnou dortovou formou. ( obr.4 )

Než se korpus upeče a vychladne, uvaříme si ve 3 dcl mléka jeden pudink, který dáme vychladnout. Vychladlý ušleháme s máslem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a rumem dle vaší chuti, až vznikne hladký krém. Krémem potřeme vychladlý korpus. Je to vlastně 3. vrstva dortu. Tu pak posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot, což je 4. a poslední vrstva dortu. ( obr.5 )

Celý dortík necháme v lednici pořádně vychladnout, pak teprve podáváme. Je výborný a osvěžující. Určitě s ním sklidíte doma úspěch:-). ( obr. 6 )

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie