Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 102 návštěvníků)

***VÝBORNÝ VRSTVENÝ DORT S MARGOTKOU A JABLKY***

0.0
***VÝBORNÝ VRSTVENÝ DORT S MARGOTKOU A JABLKY***

Potřebné ingredience

3 VĚTŠÍ JABLKA, 1X SKOŘICOVÝ CUKR. TĚSTO: 1 HRNEK POLOHRUBÉ MOUKY, 1/2 HRNKU CUKRU, 1/2 PRÁŠKU DO PEČIVA, 1 HRNEK MLÉKA, 1/4 HRNKU OLEJE, 1 VEJCE. kRÉM: 3 dcl MLÉKA, 1 VANILKOVÝ PUDINK, 1 VANILKOVÝ CUKR, CUKR MOUČKA A RUM DLE CHUTI, 15 dkg MÁSLA. NA POSYP 1 TYČINKU MARGOT.

Postup přípravy

Na dno dortové formy dáme na hrubo nastrouhaná oloupaná jablka ( asi do výšky 1 cm ). Posypeme skořicovým cukrem. ( obr.1 )

Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a nalijeme na nastrouhaná jablka. ( obr.2 )

Pečeme asi půl hodinky na 180 stupňů. ( obr. 3 )

Upečený korpus vyklopíme z formy tak, že těsto je vespod a nastrouhaná jablka navrchu. Korpus se tedy skládá zatím ze 2 vrstev. 1. je upečené těsto, 2. jsou strouhaná pečená jablka. Šlo mi to velmi snadno, mám silikonovou dortovou formu, ale mám vyzkoušeno, že to jde snadno i s obyčejnou dortovou formou. ( obr.4 )

Než se korpus upeče a vychladne, uvaříme si ve 3 dcl mléka jeden pudink, který dáme vychladnout. Vychladlý ušleháme s máslem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a rumem dle vaší chuti, až vznikne hladký krém. Krémem potřeme vychladlý korpus. Je to vlastně 3. vrstva dortu. Tu pak posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot, což je 4. a poslední vrstva dortu. ( obr.5 )

Celý dortík necháme v lednici pořádně vychladnout, pak teprve podáváme. Je výborný a osvěžující. Určitě s ním sklidíte doma úspěch:-). ( obr. 6 )

Na dno dortové formy dáme na hrubo nastrouhaná oloupaná jablka ( asi do výšky 1 cm ). Posypeme skořicovým cukrem. ( obr.1 )

Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a nalijeme na nastrouhaná jablka. ( obr.2 )

Pečeme asi půl hodinky na 180 stupňů. ( obr. 3 )

Upečený korpus vyklopíme z formy tak, že těsto je vespod a nastrouhaná jablka navrchu. Korpus se tedy skládá zatím ze 2 vrstev. 1. je upečené těsto, 2. jsou strouhaná pečená jablka. Šlo mi to velmi snadno, mám silikonovou dortovou formu, ale mám vyzkoušeno, že to jde snadno i s obyčejnou dortovou formou. ( obr.4 )

Než se korpus upeče a vychladne, uvaříme si ve 3 dcl mléka jeden pudink, který dáme vychladnout. Vychladlý ušleháme s máslem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a rumem dle vaší chuti, až vznikne hladký krém. Krémem potřeme vychladlý korpus. Je to vlastně 3. vrstva dortu. Tu pak posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot, což je 4. a poslední vrstva dortu. ( obr.5 )

Celý dortík necháme v lednici pořádně vychladnout, pak teprve podáváme. Je výborný a osvěžující. Určitě s ním sklidíte doma úspěch:-). ( obr. 6 )

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 19. 8. 2013, 11:23
(Y)
mynaska 19. 8. 2013, 11:07
Dortík je božský.
arabelka 22. 12. 2011, 18:27
Moc se mi líbí tento recept, letos ho udělám na Štědrý den (Y) (Y) (Y) (Y)
fogaca 9. 10. 2011, 18:28
Naprosto vynikající! (Y) Měl velice úspěch, návštěva chválila :-) (clamp)
Tailor 2. 10. 2011, 9:41
(Y) (Y) (Y) Včera na zkoušku do dortové formy a dnes na plech
karmala 30. 8. 2011, 18:04
jo,jo ,jo tak zase něco super.Dělala jsem na velký plech a na snídani asi nezbude.Díky za super recept (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (L) (L)
jeremy 21. 8. 2011, 12:36
(clamp) (clamp) (clamp)určo vyzkouším... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
moninani 13. 3. 2011, 15:03
Díky za výborný recept,dělala jsem rovnou z dvojité dávky na hluboký plech a bylo to vážně vynikající (clamp) (clamp) (clamp) Přidávám do své sbírky receptů a určitě udělám brzy znovu (Y) (Y) (F)
janžur 12. 3. 2011, 23:40
Jituš ,také jsem dnes vyzkoušela (^) a musím říct že je výborný a lehoučký . Adíček si pěkně mlaskal (jidlo) (jidlo) Zdravíme do Jeníkova (child8) (child8) (child8) (K) (K)
LEJLA 8. 3. 2011, 12:41
Můžu se zeptat jaký průměr dortové formy používáte?díky Lenka :-)
Marzogato 9. 3. 2011, 19:00
@LEJLA Je to klasika, jak vidíte na fotkách, průměr odpovídá normálnímu mělkému jídelnímu talíři.
lidare 2. 2. 2011, 13:21
(Y)to vypadá náramně dobře (clamp) (clamp) (clamp)
ivčaa 2. 2. 2011, 13:20
díky za recept,zmizel během chvilky,je výborný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Niina 1. 2. 2011, 22:37
(^) je naprosto luxusní (Y) (Y) (Y) Hrozně mě zajímala kombinace chutí jablíček, pudinkovo-máslového krému a margotky a naprosto mňamóóóózní :-) :-) :-) návštěvě moc chutnalo :-) díky za další super recept, který u nás bude mít brzičko REPETE :-D :-$ :-$
Babička Jiřinka 31. 1. 2011, 12:43
Díky moc za fajn recept,dělala jsem o víkendu a všichni si moc šmákli,takže jen chválím (Y) (clamp) ^o)mám i (P) škoda jen,že zde nejde vložit.
kopa 25. 1. 2011, 12:41
děkuji za super recept, dělala jsem o víkendu a moc nám chutnal. (F) Pavlína (Y)
chalupnicka 21. 1. 2011, 12:45
Vypadá fantasticky (clamp) (clamp)
ASTAL 20. 1. 2011, 23:03
je vyníkající o víkendu jsem ho dělala a opravdu jsme si na něm moc pochutnali (zajic) děkuju moc za inspiraci !!!! (Y) (Y) (hello)
misahohl 15. 1. 2011, 14:38
(jidlo) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) tak právě jsem si dali tuto pochoutku ke kafíčku a opravdu SUPER ŇAMKA .....díky za recept !!!!!!!!!!!!! (L)
drozdice 14. 1. 2011, 11:51
Dobrý den Jituško chtěla jsem se zeptat jestli se musí forma vymazat a vysypat děkuji Eva.
Marzogato 14. 1. 2011, 19:19
@drozdice Evi, ta silikonová forma je v pohodlná, tam se nemusí nic, ale obyčejnou formu, ve které jsem dřív dort dělávala, jsem vždy vyložila pečícím papírem. Dobře se mi pak dortík vyklepl. Minimálně tedy vymažte a vysypte boky formy, kde je těsto. Jablíčka na dně formy by se SNAD přichytit neměla, ale vyzkoušené to nemám. Dejte vědět jak se Vám dortík povedl, budu moc ráda :-) (^) (Y).
Raguella 11. 1. 2011, 15:28
Tak tuto dobrutku musím tedy také brzičko vyzkoušet,vypadá moc mnam,mnam. (Y) |:o) (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie