(recept
si oblíbilo 2441 návštěvníků)
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
320 g hl. mouky, 240 g másla, 160 g ml. vlašských ořechů, 80 g mouč. cukru, 2 žloutky. Moučkový + vanilkový cukr na obalení.
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky, klademe na plech vyložený peč. papírem a pečeme na 180 st. do růžova. Rohlíčky budou nahoře vždy světlejší, proto se podíváme na spodek rohlíčku - ten musí být světle hnědý a tak poznáme, že jsou upečené. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru + vanil. cukru. Jsou křehké a jen se rozplývají na jazyku.
PS: Každá z vás má určitě svůj oblíbený recept, ale pro mě už je tento nej, nej, nej. Možná i proto, že je tam víc ořechů, než v jiných receptech, které jsem na rohlíčky měla.
PS: Každá z vás má určitě svůj oblíbený recept, ale pro mě už je tento nej, nej, nej. Možná i proto, že je tam víc ořechů, než v jiných receptech, které jsem na rohlíčky měla.
Těsto
A ještě jednou.
dnes jsem zase pekla....
letošní várka rohlíčků 2008, ale už jsou do posledního snězené :-))
...rohlíčky 2009
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
8. 12. 2013, 11:41
ruzicka5
(upraveno)
7. 12. 2013, 12:30
recept je výtečný
kabatka
(upraveno)
7. 12. 2013, 12:08
Minuý rok jsem dělala, opět se k Vašemu receptu vracím, loni měly uspěch...už mám zaděláno.
lilithka24
(upraveno)
7. 12. 2013, 0:48
kolik je z teto davky priblizne kusu dekuji
masa603
(upraveno)
5. 12. 2013, 23:54
zkoušel jste někdo i z hery, nebo vyloženě musí být máslo, aby to bylo ono? Mám vyzkoušené, že na dost druhů cukroví je hera i lepší..
Zrušený účet
(upraveno)
8. 12. 2013, 11:11
@masa603
Pekla jsem vždy z hery, tento rok jsem dala půl hery a půl másla a jsou daleko lepší, dobře se s těstem pracovalo, už to budu dělat jenom takhle Rohlíčky jsou úžasné, recept vynikající
brundice
(upraveno)
6. 12. 2013, 9:36
@masa603
Zrovna je jdu namíchat a dám Stellu,i vloni jsem dávala a pohoda.Podle mě by i Hera šla,i když ta je trošku řidší,tak aby se to potom neroztékalo.
HorackovaS
(upraveno)
1. 12. 2013, 13:45
Děkuji za vynikající recept, rohlíčky jsou luxusní, poctivé a díky málu se rozplývají na jazyku a jsou neskutečně křehké a to hned po upečení.
Plastovka
(upraveno)
30. 11. 2013, 0:07
vyšly a jsou výborné,děkujeme za recept!!
evulebobule
(upraveno)
28. 12. 2012, 22:46
výborné, děkuji za recept
Petruska Beruska
(upraveno)
21. 12. 2012, 21:09
perfektní, udělala jsem půlku s vlašskejma a půlku s mandlema a podle nás jsou chutnější ty mandlové, ale recept je geniální, nejsem žádná pekařka, řadila bych se do skupiny vedle zoufalé manželky Susan, ale tento recept opravdu doporučuji všem a děkuji za něj
Martitina
(upraveno)
20. 12. 2012, 19:46
Moje první rohlíčky v životě Jsou naprosto LUXUSNÍ ... po týdnu na balkoně nádherně vláčné, měkké, dokonalé
lenca d
(upraveno)
19. 12. 2012, 22:37
Moni, zkusila jsem tyto rohlíčky,ale místo másla jsem dala Heru a jsou opravdu mňamozní. Měkounké .No prostě luxusní. Akorát by to u nás chtělo více dávek,nějak rychle miznou. Děkuji za super recept. Lenka
lesnulka
(upraveno)
17. 12. 2012, 18:29
Pekařky milé, nevím jak je to možné,ale těsto se mi strašně lepí, má to tak být? Dělala jsem je loni podle tohoto receptu, ale už si nevzpomínám jakou mělo mít hustotu můžete poradit? Děkuji moc
mirbar
(upraveno)
17. 12. 2012, 8:48
Zkusila jsem upéct a jsou jedinečné, vynikající, luxusní, zkrátka lahůdka, u tohoto receptu rozhodně zůstanu. Mňam, mňam. Mirka
jarla
(upraveno)
16. 12. 2012, 18:55
recept vyzkouším když vidím kolik je tu pochvalných komentářů,tak musí být opravdu dobré
poluška
(upraveno)
14. 12. 2012, 23:23
Rohlíčky jsou opravdu velmi dobré, těsto se nedrobí a rychle a dobře se s ním pracovalo, mohu jen chválit .
TerryFox
(upraveno)
14. 12. 2012, 12:26
Zkusila jsem a jsou výborné Těsto bezvadné, nelámaly se při obalování v cukru, vážně paráda Příště zkusím stejný recept, ale s mandlemi, to je dle mě klasika, s vlašáky jsem vanilkové rohlíčky neznala Pak uvidíme, které nám budou chutnat víc
magdiik
(upraveno)
12. 12. 2012, 20:01
Musím se přidat s pochvalou Jsou úžasné..v pátek upečené - v sobotu vše PRYČ, v neděli 2.pokus a pár kousků ještě zbývá a právě jsem udělala třetí a poslední těsto...pro děti s obměnou lískových oříšků a mandlí místo vlašáků...jsou krásné a dokonce se mi vůbec nepolámaly a to nejsem žádná pekařka
Ruzikk
(upraveno)
12. 12. 2012, 11:57
Tak jsem zkusila Vaše rohlíčky a jsou Těsto jsem zadělala z hery a cca lžíce sádla a povedli se. Nechala jsem je po upečení chvilku odpočinout na plechu (jak už tady někdo radil) a pak opartně obalovala v cukru. Zlomilo se mi jich jen pár, tak byla alespoň nějaká ochutnávka. Snad do vánoc nějaké vydrží
Míša Pa
(upraveno)
12. 12. 2012, 11:35
zahodila jsem staré recepty a budu péct již jen tyto . S těstem se dobře pracuje a rohlíčky jsou opravdu nejlepší, jaké jsem kdy jedla, díky za recept
Seal-l
(upraveno)
12. 12. 2012, 10:25
Se svým receptem na rohlíčky jsem dlouhodobě nespokojená, letos upeču ty Vaše, zaujaly mě, jdu na to! Doufám, že se povedou