(recept
si oblíbilo 361 návštěvníků)
KRÉM NAD PAROU -používám do všeho cukroví
Potřebné ingredience
-2CELÁ VEJCE -6 LŽIC PÍSKOVÉHO CUKRU -250 g MÁSLA (82% tuku, ne se smetanovým zákysem)
Postup přípravy
Pro Váš zájem vkládám tento recept.Získala jsem základní rozpis od své bývalé kolegyně již před cca 10-12 lety.Od té doby nepoužívám do cukroví žádný jiný.Je nejlepší, jaký jsem vyzkoušela a nejdéle vydrží
Je vhodný do CUKROVÍ, do DORTŮ i na OBMAZÁNÍ pod potah dortu
Přidávám postup, jak ho dělám já..
-Na sporák dám kastrol s vodou, na něj posadím druhý tak, aby nebyl ponořený.Vejce s cukrem šlehám el šlehačem tak dlouho, až hmota nabude.Pak pokračuji, až opět začne jakoby klesat.To z toho důvodu,aby byla vejce udělaná.
Pro představu-většinou dělám trojitou dávku a tu šlehám nad parou 35min.Jednu dávku přiměřeně tomu
-Za občasného promíchání nechám vychladnout (pozor, aby se neudělala cukrová krusta-špatně jde pak rozšlehat)
-Mezitím vyšleháme v jiné nádobě máslo (pokojové teploty)A pak vychladlou hmotu ( máslo i hmota by měli mít zhruba stejnou teplotu) po částech zašlehávám do másla.Pořádně prošlehám.Vše el. šlehačem
-Nakonec ochucuji rumem, vychladlou kávou,kakaem, čokoládou..
Chtěla jsem recept vložit až s fotkama,ale na Vaši žádost vkládám bez..
Jak budu dělat (a bude čas na focení), fotky dodám:-)
Tak at se vydaří a chutná:-)
Je vhodný do CUKROVÍ, do DORTŮ i na OBMAZÁNÍ pod potah dortu
Přidávám postup, jak ho dělám já..
-Na sporák dám kastrol s vodou, na něj posadím druhý tak, aby nebyl ponořený.Vejce s cukrem šlehám el šlehačem tak dlouho, až hmota nabude.Pak pokračuji, až opět začne jakoby klesat.To z toho důvodu,aby byla vejce udělaná.
Pro představu-většinou dělám trojitou dávku a tu šlehám nad parou 35min.Jednu dávku přiměřeně tomu
-Za občasného promíchání nechám vychladnout (pozor, aby se neudělala cukrová krusta-špatně jde pak rozšlehat)
-Mezitím vyšleháme v jiné nádobě máslo (pokojové teploty)A pak vychladlou hmotu ( máslo i hmota by měli mít zhruba stejnou teplotu) po částech zašlehávám do másla.Pořádně prošlehám.Vše el. šlehačem
-Nakonec ochucuji rumem, vychladlou kávou,kakaem, čokoládou..
Chtěla jsem recept vložit až s fotkama,ale na Vaši žádost vkládám bez..
Jak budu dělat (a bude čas na focení), fotky dodám:-)
Tak at se vydaří a chutná:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
makytka5
(upraveno)
9. 12. 2013, 16:47
Dobrý den,když se bavíte o krémech ,kdy budete plnit cukroví?ted´ mi to přijde ještě brzy.
(Gabriška)
(upraveno)
9. 12. 2013, 17:24
@makytka5
Já marmeládové a s nutelou už tento týden začnu.Ale krémem plním až tak 3 dny před Vánocema. Sice je krém trvanlivý, ale beru v potaz, že cukroví budou jíst ještě do Nového roku, a někteří i po Novém roku Měla bych pak obavy, o žaludky a zažívání strávníků Ale já mám jen trošku-35kg Ještě vyčkejte.Je čas
makytka5
(upraveno)
9. 12. 2013, 18:14
@(Gabriška)
Díky za odpovědˇ
dinusenka
(upraveno)
9. 12. 2013, 16:59
@makytka5
Ja dnes a za chvilku zacnu plnit.Zacinam marmeladou a tak ve ctvrtek budu plnit kremy.Mam toho hodne,tak abych to do nedele mela hotove.
dinusenka
(upraveno)
9. 12. 2013, 16:40
Moc dekuji za rychlou odpoved.Mejte se hezky.
(Gabriška)
(upraveno)
9. 12. 2013, 17:25
@dinusenka
Krásný advent
dinusenka
(upraveno)
9. 12. 2013, 16:28
Dobry den,prosim kolik dc rumu nebo kavy pridat na ochuceni k jedne davce.Moc dekuji.
(Gabriška)
(upraveno)
9. 12. 2013, 16:35
@dinusenka
Jitko, dávám podle chuti. ale vždy platí- méně tekutin do krému znamená lépe. Takže kávu si uvařím opravdu silnou-dám klidně 4 -5 lžiček rozpustné kávy, a zaliju jen tak půl deckou vody. vychladit . Pak stačí přidat opravdu jen 0,02l (plus mínus-odhaduju).Protože je silná, tak krém krásně ochutí a nenaředí ho. To samé o Rumu. Kupuji jen Božkov .Přijde mi nejvýraznější, a tak ho tam člověk nemusí lít tolik. At se zadaří a chutná
P.A.V.L.A
(upraveno)
7. 12. 2013, 19:16
(Gabriška)
(upraveno)
8. 12. 2013, 11:08
@P.A.V.L.A
Pečení zdar
dannella
(upraveno)
7. 12. 2013, 17:18
Díky
(Gabriška)
(upraveno)
7. 12. 2013, 21:58
@dannella
At se daří
laskonka333
(upraveno)
7. 12. 2013, 14:55
(Gabriška)
(upraveno)
7. 12. 2013, 18:38
@laskonka333
Vanity
(upraveno)
7. 12. 2013, 14:01
mám dotaz, na tuto jednu dávku ze dvou vajec - vystačí tak na jednu dávku cukroví dejme tomu cca 40 kusů ? abych věděla kolik jich udělat, děkuji i když na to ale koukám, tak spíše bude na dvě dávky že ? podle másla
(Gabriška)
(upraveno)
7. 12. 2013, 14:05
@Vanity
Myslím, že na 40 kousků vám dávka 2 vejce + 1 máslo bohatě stačí a ještě vám zbude
andol
(upraveno)
17. 12. 2012, 22:30
(Gabriška)
(upraveno)
18. 12. 2012, 12:06
@andol
Díky
Bromovka
(upraveno)
19. 12. 2011, 21:30
Dobrý den Gábi, právě jsem umíchala krém a naplnila s ním vánoční ořechy, tak jsem zvědavá po uležení na hodnocení, budeme porovnávat náš klasický pudinkový a tento váš. Zatím se mi zdá dost máslový, taková malá kalorická bomba možná velká ale chuťověě je dobrý. Krásné svátky a děkuji za recept Martina
(Gabriška)
(upraveno)
20. 12. 2011, 7:06
@Bromovka
Marti, děkuji za zprávičku Jsem ráda,že vám chutná On asi kalorický bude když je máslový Ale chutově je v cukroví vynikající Můžete dát krému mín,at nemáte pocit kalorického útoku Ale jednou v roce...pár kousků.... Tak at vám chutná i v tom cukrovíčku a krásné Vánoce i vám
pepinaa
(upraveno)
19. 12. 2011, 12:23
Tento krém znám, jenom přidávám kafe a lepím s ním lakonky. Je faktu super. Přeju všem krásné vánoce.
(Gabriška)
(upraveno)
20. 12. 2011, 7:01
@pepinaa
Také dělám kávovou variantu do laskonek krásné Vánoce
fiagse
(upraveno)
15. 12. 2011, 22:30
Moooc děkuji za recept krásně se mi povedl, skvěle se s ním pracovalo a chuťově je výýýborný moooc děkuji
(Gabriška)
(upraveno)
16. 12. 2011, 7:09
@fiagse
Martino, já také děkuji Moc mě těší, že se Vám krém tak vydařil Krásný advent
Šárka Z.
(upraveno)
1. 12. 2011, 7:48
Dobrý den Gábi, včera jsem vyzkoušela váš receptík dělala jsem si dvě várky každou zvlášť jedna mi krásně ztuhla ale ta druhá je řidká dala jsem tam rum a asi tím jsem to zkazila nevíte zda by to šlo něčím zahustit?
(Gabriška)
(upraveno)
1. 12. 2011, 8:47
@Šárka Z.
Přes noc Vám rumový neztuhl?Šárko, pokud jste tam nedala moc, např 2dc na dávku, tak by Vám měl krém ztuhnout.On když se našlehá, tak řidší je..(ale ne tekoucí).Má konzistenci jako hodně rozměklé, našlehané máslo.Dávám do pytlíku a stříkám na korpusky, přiklopím...a krém v chladu ztuhne.Zahustit to asi ničím nepůjde.Jedině byste udělala druhou dávku a pak ji přidala k této rumové..(pokud jste dala rumu hodně, pak se rozloží do dvou dávek ,tím by to nemělo být tak řídké) Kdyby jste měla nějaký dotaz, klidně pisněte do vzkazů , co budu vědět, ráda zodpovím
Šárka Z.
(upraveno)
1. 12. 2011, 11:15
@(Gabriška)
GÁBINKO DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ TAK JSEM UDĚLALA JEŠTĚ JEDNU DÁVKU A KRÉMÍK JE SUPER MANŽA MI HO POCHVÁLIL ŽE PRÝ DLOUHO TAK DOBRÝ KRÉM NEJEDL TAKŽE SI HO PÍŠI DO SEŠÍTKU A HNED HO VYZKOUŠÍM I NA DORT PRO TCHÝNI MĚJTE SE KRÁSNĚ
(Gabriška)
(upraveno)
1. 12. 2011, 11:33
@Šárka Z.
Šárko, to jsem moc ráda Pokud budete dělat potahovaný , tak tento krém můžete použít i pod potahovku-nerozpouští ji Kdyby Vám zbylo, můžete dát i do mrazáku a pak jen nechat volně rozmrazit, znovu vyšlehat a použít třeba na další dortík, který naplníte třeba šlehačkovým krémem, nebo dáte do něj ovoce (šlehačka ani ovoce se nesmí dotýkat potahovky-rozpouští ji), a když obmažete tímto krémem-je to v pohodě Krásný adventní čas
kytap
(upraveno)
30. 11. 2011, 19:15
DĚLÁM NĚCO PODOBNÉHO 5vajec celých 25dkg cukru krystal 1 vanil. cukr t oto vyšlehat na páře. Vyšlehat1 máslo a 1 Heru a zašlehat vychladlou směs.
(Gabriška)
(upraveno)
30. 11. 2011, 20:58
@kytap
Základ je asi podobný.Ale já nikdy do žádného krému tuk nedávala.Mám ráda tu máslovou chut Ale vím, že některé cukrářky nastavují krémy různými tuky Takže proti gustu... Každý má rád něco jiného
lidare
(upraveno)
30. 11. 2011, 18:45
jo je výborný,taky jsem ho už dělala a je nejlepší
(Gabriška)
(upraveno)
30. 11. 2011, 20:53
@lidare
Nedám na něj dopustit
vevercak78
(upraveno)
30. 11. 2011, 9:16
(Gabriška)
(upraveno)
30. 11. 2011, 20:52
@vevercak78
Šwabík
(upraveno)
22. 12. 2010, 12:36
Tak jsem Váš krémík udělala, přidala kávu a použila do mocca oválků. Už ho mám napsaný v sešitu Super krém Hezké a pohodové vánoce
(Gabriška)
(upraveno)
22. 12. 2010, 17:29
@Šwabík
Zuzko, to jsem mooc ráda, že jste s krémem spokojená Já na něj nedám dopustit, je to nejlepší krém co znám Krásné Vánoce i Vám
JITULE40
(upraveno)
18. 12. 2010, 9:28
Použila jsem tento Váš krém,je vážně moc dobrej
(Gabriška)
(upraveno)
18. 12. 2010, 9:59
@JITULE40
Jity, díky za zprávičku Jsem ráda , že se povedl a že Vám chutná Krásné Vánoce
vevercak78
(upraveno)
12. 12. 2010, 23:13
(Gabriška)
(upraveno)
13. 12. 2010, 9:37
@vevercak78
Díky Krásné Vánoce
snecka
(upraveno)
6. 12. 2010, 15:14
píšu si, vždycky mi totak zřídne, že mi to teče a špatně se mi to plní, ale tohle je super postup!!
(Gabriška)
(upraveno)
6. 12. 2010, 17:25
@snecka
Díky At se Vám vydaří Budu moc ráda, když dáte vědět, jak se podařil Krásný předvánoční čas
lidare
(upraveno)
3. 12. 2010, 13:54
taky mám něco podobné
(Gabriška)
(upraveno)
3. 12. 2010, 16:20
@lidare
Těch variant je určitě spousta A určitě jsou všechny moc dobré